Το παιχνίδι απέναντι στη Γαλατάσαραϊ αποτελούσε το πιο δυνατό τεστ από όσα είχε προγραμματίσει να δώσει η ΑΕΚ πριν από την έναρξη των επίσημων παιχνιδιών και χθες η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη τα πήγε εξαιρετικά. Δείχνοντας ένα πολύ καλό πρόσωπο απέναντι σε έναν δυνατό αντίπαλο που έχει στις τάξεις του ποδοσφαιριστές όπως ο Γκομίς, ο Ναγκατόμο και ο Μπελχαντά.

Η Ενωση ωστόσο πέρασε το χθεσινό τεστ φτάνοντας στη νίκη με 3-2 και δείχνοντας σημάδια μεγάλης βελτίωσης. Βγάζοντας ομοιογένεια και φρεσκάδα στο γήπεδο, έχοντας φαντασία, παίζοντας κάθετα και ικανοποιώντας τον κόσμο που βρέθηκε στις εξέδρες του Ολυμπιακού Σταδίου.

Το ματς έγινε εν μέσω ιδιαίτερου κλίματος, μιας και πριν από την έναρξή του κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα που έχασαν τη ζωή τους στις φονικές πυρκαγιές. Ενώ παράλληλα υπήρξε μήνυμα στήριξης των οπαδών της Γαλατά, που ανέφερε: «Το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του, καήκαμε όλοι μαζί στο Μάτι. Ο πόνος σας είναι πόνος μας». Κάτι που δείχνει και το πώς αντιμετωπίστηκε από τους Τούρκους το εν λόγω παιχνίδι και γενικότερα η επίσκεψή τους στη χώρα μας.

Γκολ και θέαμα

Στο καθαρά αγωνιστικό σκέλος, η Γαλατά μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και έκλεισε γρήγορα την ΑΕΚ στην περιοχή της. Φτάνοντας μάλιστα και στο γκολ στο 22′ με τον Μαϊκόν. Ωστόσο η Ενωση αντέδρασε αμέσως και σιγά σιγά άρχισε να βγάζει στο γήπεδο όλα όσα δουλεύει ο Μαρίνος Ουζουνίδης εδώ και καιρό. Οι Λιβάγια, Μάνταλος, Μπακασέτας, Κλωναρίδης ήταν σε μεγάλα κέφια, δημιουργώντας πολλά προβλήματα στην άμυνα της τουρκικής ομάδας.

Στο 35′ έπειτα από ένα εντυπωσιακό σλάλομ του Κλωναρίδη ο Λιβάγια έφερε το παιχνίδι στα ίσια, με το 1-1 να είναι το σκορ του ημιχρόνου. Σκορ που θα μπορούσε να ήταν από εκείνο το σημείο κιόλας μεγαλύτερο, αφού και οι δύο ομάδες σπατάλησαν ευκαιρίες για γκολ.

Τα γκολ που δεν ήρθαν τότε, επιτεύχθηκαν στην επανάληψη. Η Ενωση είχε πατήσει για τα καλά το πόδι στο γκάζι και στηριζόμενη στη μεσοεπιθετική της γραμμή, που είχε εξαιρετικές συνεργασίες, απειλούσε συνεχώς. Στο 51′ ο Μπακασέτας έκανε με ωραίο πλασέ το 2-1, ενώ πέντε λεπτά μετά ο Μάνταλος ανέβασε τον δείκτη του σκορ, βρίσκοντας δίχτυα με μια εντυπωσιακή εκτέλεση φάουλ.

Ωστόσο, όπως αναφέραμε και παραπάνω, η μορφή του παιχνιδιού ήταν τέτοια που φάσεις υπήρχαν και από την άλλη πλευρά. Με μία εξ αυτών να γίνεται γκολ από τα πόδια του Μαϊκόν, που «απάντησε» στον Μάνταλο σκοράροντας και εκείνος με απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Μπαίνοντας στο τελευταίο 20λεπτο του ματς οι δύο προπονητές άρχισαν να προχωρούν σε μαζικές αλλαγές, με τον Ουζουνίδη να ρίχνει στο παιχνίδι και τα τρία νέα μεταγραφικά αποκτήματα της ΑΕΚ. Τόσο οι Μπογέ, Πόνσε, όσο και ο Αλεφ, άφησαν θετικές εντυπώσεις, παρότι είναι σαφές ότι χρειάζονται χρόνο για να φτάσουν στο επίπεδο των υπολοίπων. Και οι τρεις παίκτες πάντως πρόλαβαν να καταθέσουν την ποιότητά τους στο γήπεδο, δημιουργώντας σίγουρα προσδοκίες ενόψει συνέχειας.

ΑΕΚ (Ουζουνίδης, 4-4-2): Μπάρκας, Μπακάκης (82′ Γκάλο), Οικονόμου (64′ Τσόσιτς), Λαμπρόπουλος, Λόπες (64′ Χουλτ), Μπακασέτας (82′ Αλμπάνης), Σιμόες (82′ Γιακουμάκης), Γαλανόπουλος (64′ Μπογέ), Μάνταλος (92′ Μοράν), Κλωναρίδης (64′ Πόνσε), Λιβάγια (71′ Αλεφ).

Γαλατάσαραϊ (Τερίμ, 4-2-3-1): Τσίπε, Μαϊκόν (72′ Καρνουτσού), Αζίζ (86′ Κολ), Ινάν (46′ Γκουμούς), Μπελχαντά, Γκομίς (64′ Τσελίκ), Ονιεκουρού (46′ Φεγκουλί), Καρόλε, Ροντρίγκες (75′ Νταβάς), Ρέγες (64′ Ακγκούν), Ναγκατόμο.