Μια ακόμη καταγγελία έκανε ο δήμαρχος Ραφήνας, Β. Μπουρνούς. Οπως είπε, τον κάλεσαν στις 19.56 της Δευτέρας για να βρεθεί στις 20.00 στην Παλλήνη στη συνεδρίαση του Συντονιστικού που θα συνεδρίαζε για τη φωτιά. Ουσιαστικά δύο ώρες αφ" ότου η πυρκαγιά είχε περάσει στο Μάτι θα έκαναν σύσκεψη για να δουν τι θα κάνουν. 
Ομως, οι καταγγελίες συνεχίζονται σχετικά και με τη συμμετοχή του κ. Μπουρνούς στη σύσκεψη καθώς ο ίδιος καταγγέλλει ότι πλαστογραφήθηκε το έγγραφο, τα πρακτικά της συνεδρίασης που τον εμφάνιζαν να βρίσκεται εκεί και μάλιστα να του λένε ότι πρέπει να εκκενώσει την περιοχή. Ο κ. Μπουρνούς επέμεινε στον ΑΝΤ1 το πρωί ότι ουδέποτε μίλησε με κανέναν γι" εκκένωση της περιοχής και ότι ουδέποτε πήγε στη συνεδρίαση γιατί βρισκόταν στο μέτωπο της φωτιάς. 
Μάλιστα τόνισε ότι ήδη έχει ζητήσει να ανοίξουν τα κινητά του τηλέφωνα για να δουν όλοι τις συνομιλίες που έγιναν και με ποιους εκείνη τη δραματική νύχτα. 

Αποδεικνύεται εκ των πραγμάτων ότι εκείνη τη νύχτα επικράτησε ένα απόλυτο μπάχαλο και το Συντονιστικό που συγκλήθηκε στις 20:30 αφενός δε θα μπορούσε να κάνει κάτι μιας και τότε είχαν καεί τα πάντα, αφετέρου κλήθηκαν οι δήμαρχοι και εκπρόσωποι αστυνομικών και πυροσβεστών ελάχιστα λεπτά πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση.
Σύμφωνα με το έγγραφο από τα πρακτικά του συντονιστικού οργάνου προκύπτει ότι η υπεύθυνη πολιτικής προστασίας στην περιοχή από την Περιφέρεια δεν είχε καν εικόνα για την περιοχή η οποία θα έπρεπε να εκκενωθεί.
Ταυτόχρονα σημείωνε (πάντα μετά τις 20:30 και ενώ η φωτιά είχε κάψει τα πάντα) ότι από την Πολιτική Προστασία δεν υπήρχε ενημέρωση και αξιολόγηση της κατάστασης.

Εκείνη την ώρα και ενώ πλησίαζε η νύχτα η υπεύθυνη της Περιφέρειας έλεγε ότι τότε ενημερωνόταν τηλεφωνικά ότι υπάρχουν άνθρωποι στις παραλίες.
Σύμφωνα με τα πρακτικά παρουσία της υπεύθυνης της Περιφέρειας, κ. Τσούπρα και άλλων ατόμων ο υπεύθυνος της Πυροσβεστικής ζήτησε από τον δήμαρχο Ραφήνας την απομάκρυνση των κατοίκων. Δεν αναφέρεται ωστόσο ούτε πότε έγινε αυτή η έκκληση, ούτε που βρισκόταν εκείνη την ώρα η πυρκαγιά. Ο ίδιος ο δήμαρχος λέει ότι ουδέποτε έγινε κάτι τέτοιο.
Στο συντονιστικό φαίνεται ότι δεν υπήρχε εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, ενώ δεν συμμετείχε ούτε και εκπρόσωπος του δήμου Ραφήνας.

Ουσιαστικά δηλαδή έγινε έναν Συντονιστικό για τα μάτια του κόσμου, κατόπιν εορτής και χωρίς να υπάρχει καν εικόνα για το μέγεθος της καταστροφής και για το τι έπρεπε να γίνει.