Η Χίλαρι Κλίντον μέσω του πολιτικού οργανισμού της (Onward Together) δώρισε το ποσό των 5.000 δολαρίων σε 19 Δημοκρατικούς υποψηφίους της Βουλής των Αντιπροσώπων και σε τέσσερις πολιτειακούς υποψηφίους.

Οι δωρεές έγιναν τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εκλογών και αποτελούν την πιο στοχευμένη προσπάθεια της πρώην προεδρικής υποψηφίου των Δημοκρατικών για την εμπλοκή της στις ενδιάμεσες εκλογές για το Κογκρέσο που θα διεξαχθούν το Νοέμβριο, μεταδίδει το CNN.

Οι εκλογές αυτές θα αποτελέσουν την πρώτη κρίση των Αμερικανών ψηφοφόρων για τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, από την ανάληψη των προεδρικών καθηκόντων του μέχρι σήμερα.

Οι έντεκα από τους υποψηφίους των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων προσπαθούν να επικρατήσουν σε περιφέρειες που αντιπροσωπεύονταν από Ρεπουμπλικάνους και νίκησε η ίδια το 2016.

Εκπρόσωποι από την ομάδα της Κλίντον και την Επιτροπή Προεκλογικού Αγώνα των Δημοκρατικών στο Κογκρέσο συνεργάστηκαν προκειμένου να επιλεγούν οι υποψήφιοι που έλαβαν χρηματική βοήθεια από την Κλίντον, σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών του Δημοκρατικού Κόμματος στο CNN.

Παρά το γεγονός ότι η πρώην προεδρική υποψήφια των Δημοκρατικών είχε ανοιχτά εκδηλώσει την υποστήριξή της στους υποψηφίους του Δημοκρατικού Κόμματος για τον Νοέμβριο, κρατούσε μία απόσταση από τη διεξαγωγή των ενδιάμεσων εκλογών του Νοεμβρίου.

Οι δωρεές των χρηματικών ποσών έδωσαν την ευκαιρία στους Ρεπουμπλικάνους να σχολιάσουν τη χαμηλή δημοτικότητα της Κλίντον μεταξύ των Ρεπουμπλικάνων ψηφοφόρων.

Από την άλλη μεριά, η Κλίντον διατηρεί τη δημοτικότητά της μεταξύ των δημοκρατικών ψηφοφόρων κι αυτό πρακτικά μεταφράζεται στο ότι η βοήθεια που προσφέρει για έναν υποψήφιο της Βουλής των Αντιπροσώπων μπορεί να τον βοηθήσει τόσο συμβολικά όσο και ουσιαστικά για να κερδίσει την βάση των δημοκρατικών ψηφοφόρων.

“Όλα σχετικά με τον στόχο αυτό, είναι μοναδικά. Κάνε ό,τι καλύτερο μπορείς για ν΄ ανεβάσεις τους υποψηφίους και τους οργανισμούς που θα είναι εξαιρετικοί εκπρόσωποι των αρχών του Δημοκρατικού Κόμματος”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της Κλίντον, ο Νικ Μέριλ στο CNN. “Αυτό είναι ακριβώς που κάνουμε με τα άλλα όργανα κι ο στόχος μας είναι να υποστηρίξουμε υποψηφίους. Δεν υπήρξε ποτέ μια πιο σημαντική ενδιάμεση εκλογική διαδικασία και η Χίλαρι Κλίντον θα κάνει ό,τι είναι καλύτερο για να βοηθήσει την επόμενη γενιά των ηγετών μας”, τόνισε.

Από την άλλη μεριά, η μόνη δημόσια πολιτική εκδήλωση στην οποία θα παραστεί είναι μία εκδήλωση για τη συγκέντρωση χρημάτων υπέρ της Λούσι ΜακΜπαθ στη Νέα Υόρκη, που ηγείται ενός κινήματος κατά της οπλοκατοχής, μετά τον φόνο του 17χρονου γιου της Τζόρνταν Ντέιβις από έναν λευκό άντρα το 2012 έπειτα από ένα διαπληκτισμό για την ένταση της μουσικής. Η ΜακΜπαθ πρόσφατα εξασφάλισε τη συμμετοχή της σε επαναληπτικό κύκλο των Δημοκρατικών στην Τζόρτζια. Στην προεκλογική εκστρατεία του 2016 ήταν ένθερμη υποστηρίκτρια της Κλίντον.

Ο συντονισμός μεταξύ της ομάδας της Κλίντον και της Επιτροπής Προεκλογικού Αγώνα των Δημοκρατικών στο Κογκρέσο είχε καθοριστικό ρόλο στην επιλογή των υποψηφίων που έλαβαν οικονομική βοήθεια.

“Οι Δημοκρατικοί σε όλη την χώρα είναι ενωμένοι πίσω από τον στόχο να πάρουμε πίσω τη Βουλή των Αντιπροσώπων. Όσο περισσότερο αυτοί οι άνθρωποι ενεργοποιούνται κι επενδύουν στους εξαιρετικούς υποψηφίους μας τόσο περισσότεροι θα γνωστοποιούν την κοινοβουλευτική τους θητείας στους ψηφοφόρους και τόσο θα βελτιώνεται η θέση μας,”, δήλωσε η Μέρεντιθ Κέλι, διευθύντρια επικοινωνίας στην Επιτροπή Προεκλογικού Αγώνα των Δημοκρατικών στο Κογκρέσο.