Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη φαντασία για να αντιληφθεί κανείς τη σημασία και την πραγματικότητα του αποψινού φιλικού με τη Λεγκάνες (21.00). Μια πρώτης τάξεως ευκαιρίας ενόψει των προκριματικών του Γιουρόπα Λιγκ ώστε ο Ολυμπιακός να τεστάρει τις δυνάμεις του απέναντι σε έναν εκπρόσωπο της Πριμέρα Ντιβισιόν. Μια ευκαιρία για τον Πέδρο Μαρτίνς να δοκιμάσει στο χορτάρι τις… ιδέες του ενόψει της πρώτης επίσημης ενδεκάδας της χρονιάς. Και βέβαια μια ευκαιρία για τους φίλους των Ερυθρολεύκων να κατηφορίσουν στο Γεώργιος Καραϊσκάκης και να δουν σε δράση τη νέα αγωνιστική εκδοχή.

Τρεις μήνες έχουν περάσει από την τελευταία φορά που ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε στην έδρα του. Από εκείνο το 4-0 επί του Παναιτωλικού. Τρεις μήνες, δεκατέσσερα νέα πρόσωπα στο ρόστερ, άλλος προπονητής στον πάγκο. Μια εντελώς διαφορετική ομάδα που θέλει φυσικά τον χρόνο της, αλλά που σε ό,τι αφορά τουλάχιστον το ευρωπαϊκό μονοπάτι… χρόνο δεν έχει. Οκτώ βράδια μάς χωρίζουν από το πρώτο νοκάουτ κόντρα στη –σαφώς πιο έτοιμη μιας και έχει ξεκινήσει στο πρωτάθλημα Ελβετίας –Λουκέρνη. Πρέπει λοιπόν οι Πειραιώτες σε αυτό το διάστημα που έχουν μπροστά τους να καλύψουν όσο μπορούν το… χάντικαπ και να παρουσιαστούν έτοιμοι για να κάνουν τη δουλειά της πρόκρισης. Ετοιμοι όσο γίνεται και κυρίως όσο πρέπει, μιας και είναι δεδομένο ότι η παρουσία στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ αποτελεί –χρονικά –τον πρώτο σημαντικό αγωνιστικό στόχο της σεζόν.

Προπόνηση το πρωί

Ο Πέδρο Μαρτίνς βέβαια συνήθειες δεν αλλάζει. Μη φανταστεί κανείς ότι χθες έριξε τους ρυθμούς εκγύμνασης ή ότι δεν περιμένει τους ποδοσφαιριστές του το πρωί για προπόνηση. Κανονικά στον Ρέντη θα είναι άπαντες. Για τον λόγο αυτό άλλωστε δεν ανακοίνωσε χθες αποστολή για το φιλικό. Θα γίνει η προπόνηση το πρωί και μετά θα ενημερώσει τους ποδοσφαιριστές του για το ποιοι θα κληθούν να αγωνιστούν κόντρα στους Ισπανούς του Δημήτρη Σιόβα (που φυσικά είναι στην 23μελή αποστολή που ανακοίνωσαν οι Ισπανοί για το ματς). Στη Λεγκάνες που θυμίζουμε ότι μέχρι πριν από μερικές εβδομάδες ήταν η ομάδα του Μιγκέλ Ανχελ Γκερέρο. Λέγαμε όμως για τον τρόπο του Μαρτίνς που είναι συγκεκριμένος. Ο προπονητής του Ολυμπιακού έχει αποδείξει σε αυτή την καλοκαιρινή διαδρομή πως τα φιλικά ματς τα χρησιμοποιεί ως εργαλεία για την προετοιμασία, όχι για να δημιουργήσει εντυπώσεις. Δεν αλλάζει λοιπόν το πρόγραμμα της ομάδας, δεν κάνει δεύτερες σκέψεις για να την εμφανίσει ίσως πιο φρέσκια σε αυτό το φιλικό, το πρώτο μπροστά στο ερυθρόλευκο κοινό. Οπως δεν το άλλαξε στο Βέλγιο και την Ολλανδία.

Ανοιξε λογαριασμό

Στο μεταξύ ο Ολυμπιακός συνεχίζει τη σπουδαία προσπάθειά του να σταθεί πλάι στους πυρόπληκτους, όπως δεσμεύτηκε από την πρώτη στιγμή της τραγωδίας. Μετά τη μεγάλη προσφορά του 1 εκατομμυρίου ευρώ από τον Βαγγέλη Μαρινάκη, ποσό που δόθηκε άμεσα για την ενίσχυση των πληγέντων από τη φονική πυρκαγιά, χθες ανακοινώθηκε το άνοιγμα ειδικού λογαριασμού στην Εθνική Τράπεζα όπου ο καθένας θα μπορεί να συμβάλει όσο μπορεί για να βοηθήσει τους συνανθρώπους μας. «Σε συνέχεια της προσφοράς του 1.000.000 ευρώ, από την ΠΑΕ Ολυμπιακός και τον κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, και με σκοπό την περαιτέρω ενίσχυση των πληγέντων από τις φονικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική, ανοίχθηκε ο ειδικός λογαριασμός στην Εθνική Τράπεζα με αριθμό λογαριασμού IBAN GR9501101900000019000495226. Είναι η στιγμή που όλοι οι Ελληνες πρέπει να είμαστε ενωμένοι και περισσότερο από ποτέ δίπλα στους συνανθρώπους μας που δοκιμάστηκαν και συνεχίζουν να δοκιμάζονται. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός και ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης στηρίζουν έμπρακτα τους συνανθρώπους μας που βίωσαν την καταστροφή, με ουσιαστικά έργα και πράξεις, για τα οποία θα ενημερώνονται οι φίλαθλοί μας» ανακοινώθηκε από την ερυθρόλευκη ΠΑΕ.