Στην υποβολή παραίτησης οδηγήθηκε ο κοσμήτορας της Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών Παναγιώτης Ψαρράκος έπειτα από βίαιο επεισόδιο το οποίο προκάλεσε την περασμένη Παρασκευή σπουδαστής της σχολής και στόχο είχε καθηγητές αλλά και μέλη της Γραμματείας.

Οπως αναφέρεται στην επιστολή προς τον πρύτανη του ΕΜΠ, ο εν λόγω σπουδαστής συνοδευόμενος από άλλα δύο άτομα άρχισε να επιτίθεται με γροθιές σε καθηγητή ενώ σειρά είχαν τα μέλη της Γραμματείας και ο ίδιος ο κοσμήτορας. Για το συμβάν, μάλιστα, μετά την Πρυτανεία ενημερώθηκε και το Αστυνομικό Τμήμα Ζωγράφου που κατέγραψε το περιστατικό. «Ως κοσμήτορας δεν αντέχω να βλέπω να γρονθοκοπούν καθηγητές και υπαλλήλους της σχολής μου. Η απραξία που έχει επιδείξει εδώ και χρόνια η κεντρική διοίκηση για ένα πρόβλημα που γνωρίζει καλά έχει ως αποτέλεσμα να έχουμε σήμερα τρία μέλη της Σχολής ΕΜΦΕ χτυπημένους στο κεφάλι και να κινδυνεύουν οι ζωές τους», επισημαίνεται μεταξύ άλλων στην επιστολή.

Οπως καταγγέλλουν καθηγητές του τμήματος, ο εν λόγω φοιτητής τα τελευταία έξι με επτά χρόνια δημιουργεί διάφορα επεισόδια εντός του Πολυτεχνείου ενώ δεν είναι η πρώτη φορά που καταφέρεται κατά καθηγητών. «Εχει πρόβλημα συμπεριφοράς, την οποία στηρίζουν και ενθαρρύνουν συγκεκριμένες μικροπαρατάξεις. Δυστυχώς, θα γινόμαστε μάρτυρες τέτοιων περιστατικά γιατί ευνοούνται από την κατάπτωση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος», τονίζει στα «ΝΕΑ» ο καθηγητής της Σχολής Νικόλαος Σταυρακάκης. Σε επιστολή, μάλιστα, προς τον κοσμήτορα της Σχολής, ο κ Σταυρακάκης επισημαίνει πως θα πρέπει «να εφαρμοστεί για όλους τους εμπλεκόμενους στη χθεσινή (σ.σ. Παρασκευής) – αλλά και τις προηγούμενες – μαφιόζικη επίθεση η ισχύουσα ελληνική ποινική νομοθεσία και για όσους είναι φοιτητές να ενεργοποιηθεί επιτέλους το Πειθαρχικό με το ερώτημα της οριστικής διαγραφής».