Ο Δημήτρης Καρδιάκος είναι ένας από τους δεκάδες ανθρώπους που είδαν την περιουσία τους να χάνεται από τη φονική φωτιά στο Μάτι.

Πρόκειται επίσης για τον άντρα, ο οποίος την περασμένη Πέμπτη (26/7) πλησίασε τον υπουργό Εθνικής Αμυνας, Πάνο Καμμένο, κατά την επίσκεψη του στην περιοχή και του εκδήλωσε την απόγνωση του, εκφράζοντας παράλληλα ερωτήματα για το τι πήγε στραβά και φτάσαμε να μετράμε δεκάδες νεκρούς.

Είναι ο πολίτης που έλαβε από τον Πάνο Καμμένο την εριστικότατη απάντηση «μόνο ο Πορτοσάλτε και εσείς τα λέτε αυτά» όταν εκείνος έκανε… το λάθος να πει στον υπουργό Εθνικής Αμυνας ότι δεν είδε τους ανθρώπους των ειδικών δυνάμεων τις κρίσιμες ώρες.

«Δεν πέρασε καν ελικόπτερο. Και να περνούσε, δεν σωζόταν η κατάσταση. Η μόνη λύση ήταν η εκκένωση. Ούτε καν βάρεσε η καμπάνα της Παναγίτσας. Επρεπε να εκκενωθεί. Δεν υπήρχε άλλη λύση. Εκατό τοις εκατό, ο κόσμος θα έφευγε. Οι πιο πολλοί που κάηκαν ήταν νέοι άνθρωποι» είπε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό 24/7.

«Ηταν μια βουβή κηδεία» είπε στη συνέχεια αναφερόμενος στην κηδεία του Παναγιώτη Φύτρου και συνέχισε: «ήξερε το Μάτι 40 χρόνια».

Οσον αφορά το γιατί άνθρωποι που ήξεραν το Μάτι πάρα πολύ καλά δεν κατάφεραν να βγουν στη θάλασσα και κάηκαν: «Για τον Γρηγόρη (σ.σ Φύτρου) ρώτησα. Εγκλωβίστηκε στην ανηφόρα προς Αργυρά Ακτή, που πάει προς Ραφήνα. Φαντάζομαι πως έκανε ποδήλατο με τα παιδιά και βλέποντας τη φωτιά, προσπάθησε να βγει στη θάλασσα. Εκεί τα σκαλάκια είναι πολλά, κάνουν ζιγκ ζαγκ. Πρέπει να τον κατάπιε η φλόγα».

«Δεν υπήρχε ελικόπτερο ή βατραχάνθρωποι, τουλάχιστον στη δική μας παραλία. Στις 4 πολυκατοικίες που είναι σήμα-κατατεθέν του Ματιού δεν υπήρχαν «βατράχια», έως τις 23.00. Σας το λέω ειλικρινώς. Αν υπήρχαν, θα μας έσωζαν. Πετιούνταν ακίδες με φλόγες και πολλά τζάμια που «έσκαγαν». Στους δρόμους δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει κανείς. Υπήρχε τεράστιο θερμικό κύμα -σε έκαιγε. Είχε πολλή κάπνα. Δεν μπορούσες να σταθείς», ολοκλήρωσε.