Συνεχίζεται ο «πόλεμος» Περιφέρειας Αττικής και Δημάρχου Αμαρουσίου, όσον αφορά την αντιπλημμυρική προαστασία της περιοχής, μετά και τις τελευταίες καταστροφές. 

Συγκεκριμένα η Περιφέρεια Αττικής κατηγορεί για «αβελτηρία» και «αδιαφορία» την διοίκηση του Δήμου και όπως αναφέρει στην ανακοίνωση της ο Δήμος Αμαρουσίου δεν έχει ακόμη ολοκληρώσει, ενσωματώνοντας και τις αναγκαίες τεχνικές συμπληρώσεις, τη μελέτη για τη διευθέτηση του ρέματος Σαπφούς. «Δεν έχουν αποξηλωθεί οι αυθαίρετες κατασκευές και δεν έχει απομακρυνθεί το παράνομο αμαξοστάσιο πίσω από την εκκλησία του Αγίου Ελευθερίου στο ρέμα Σαπφούς, στο ύψος της οδού Αγίου Αθανασίου, παρά τους κινδύνους που εγκυμονεί σε περίπτωση πλημμυρικών φαινομένων. Χρειάστηκαν 7 χρόνια για να διαπιστώσει η διοίκηση του Δήμου την αναγκαιότητα διευθέτησης του ρέματος και άλλα 4 χρόνια για να εκπονήσει την οριστική μελέτη που είχε με αίτημά της διεκδικήσει και αναλάβει το 2013 από την Κεντρική Συντονιστική Επιτροπή Έργων του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών», σημειώνει.

«Η περίπτωση του σκανδάλου του ρέματος Σαπφούς είναι ενδεικτική της αβελτηρίας και της αδιαφορίας της Διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου, σε βάρος των πολιτών και σε βάρος του περιβάλλοντος», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την Περιφέρεια, η διευθέτηση του ρέματος Σαπφούς έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα εκτελεστέων έργων της Περιφέρειας Αττικής με προϋπολογισμό 10.6 εκ. ευρώ (ποσό που είναι δεσμευμένο) ενώ ενημερώνει ότι το έργο δεν προβλέπεται να ξεκινήσει εντός του 2018, λόγω των καθυστερήσεων του Δήμου Αμαρουσίου και του χρόνου που απαιτείται για τη δημοπράτησή του.

Γνωστοποιεί τέλος ότι το ανοιχτό τμήμα του συγκεκριμένου ρέματος έχει καθαριστεί από την Περιφέρεια Αττικής τόσο στις 14 Ιουλίου 2018 όσο και το διάστημα από την Παρασκευή 27 ως την Κυριακή 29 Ιουλίου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από