Aπ’ ό,τι φαίνεται ο Λούκα Μπάνκι αρέσκεται στον μπασκετικό τζόγο και μένει να φανεί εάν και κατά πόσον θα του βγουν τα μεγάλα στοιχήματα που βάζει με τους νεαρούς και άπειρους ξένους παίκτες τους οποίους στρατολογεί στην ΑΕΚ.

Μετά τον Αμερικανό Τάιλερ Ρόμπερσον, λοιπόν, ο ιταλός προπονητής αλίευσε από τον Ατλαντικό Ωκεανό και δη από την αναπτυξιακή λίγκα του ΝΒΑ τον καναδό σούτιγκ γκαρντ Ζέιβιερ Ρατάν Μέις τον οποίο θα επιδιώξει να παντρέψει με τον εμπειρότερο πόιντ γκαρντ Μάλκολμ Γκρίφιν. Ο ηλικίας 24 ετών και ύψους 1μ.93 θετός γιος του (άλλοτε παίκτη του ΝΒΑ, του CBA και πολλών ευρωπαϊκών ομάδων) Θαρόν Μέις έπαιξε κολεγιακό μπάσκετ στο Φλόριντα Στέιτ και πέρυσι στην παρθενική επαγγελματική σεζόν της καριέρας του αγωνίστηκε στους Γουέσττσεστερ Νικς της G-League ενώ πέρασε για πέντε αγώνες από το ΝΒΑ με τους Μέμφις Γκρίζλις με μέσο όρο 5.8 πόντους, ένα ριμπάουντ και 3.6 ασίστ. Την ίδια στιγμή η ΑΕΚ ανανέωσε το συμβόλαιο του αρχηγού της Ντούσαν Σάκοτα έως το 2021, ενώ επέκτεινε του Δημήτρη Μωραΐτη μέχρι το 2022.

n Το πέμπτο επεισόδιο του σίριαλ των παράλληλοι βίων του Δημήτρη Πρίφτη και του Βασίλη Σίμτσακ θα παιχθεί στο Καζάν. Μετά την ΑΕΚ, την Καβάλα, τον Ικαρο Καλλιθέας και τον Αρη θα συναντηθούν και θα συνεργασθούν στην Ούνικς Καζάν, στην οποία ο μέχρι πρότινος παίκτης του Περιστερίου θα εγκαινιάσει την προπονητική καριέρα του ως ασίσταντ κόουτς.

n Στο Περιστέρι θα συνεχίσει την καριέρα του ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος ο οποίος αποχώρησε από την ΑΕΚ ενώ ο Μιχάλης Λούντζης μετακόμισε, ως δανεικός από τον Παναθηναϊκο, από τα Τρίκαλα στο Λαύριο.

n Τον 24άχρονο γιο του παλαίμαχου αμερικανού σέντερ Τιμ Κέμπτον, Τιμ Κέμπτον τζούνιορ (2μ.06) ενέταξε στο ρόστερ του ο Κολοσσός Ρόδου, ενώ η Κύμη απέκτησε τον φόργουορντ Κρις Χόρτον (24 ετών, 2μ.03) και ο Πανιώνιος τον φόργουορντ Σιρ Ντομινίκ Πόιντερ (26 ετών, 1μ.98).