Τραγικές ώρες εξακολουθούν να βιώνουν οι άνθρωποι που επέζησαν από τις φονικές πυρκαγιές στην ανατολική Αττική, καθώς και οι συγγενείς τους. Την ίδια στιγμή συνεχίζεται η αγωνία για τους συγγενείς των θυμάτων και ιδιαίτερα των αγνοουμένων, οι οποίοι περιμένουν απαντήσεις για τους ανθρώπους τους. 

Το Πυροεσβεστικό Σώμα με νέα ανακοίνωση του τη Δευτέρα αναφέρει χαρατηριστικά: «Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, ο αριθμός των ταυτοποιημένων νεκρών ανέρχεται στους 70. Σε αυτούς προστίθεται ο αριθμός τεσσάρων ατόμων οι οποίοι κατέληξαν νοσηλευόμενοι σε νοσοκομεία της Αττικής. Επιπλέον, ένας άνδρας ανασύρθηκε σήμερα νεκρός από πνιγμό στη θαλάσσια περιοχή Κόκκινο Λιμανάκι της Ραφήνας. Όμως, τα στοιχεία του δεν έχουν εξακριβωθεί. Οι αγνοούμενοι, υπολογιζόμενοι με βάση την υποβολή επισήμων δηλώσεων από τα οικεία τους πρόσωπα, ανέρχονται σε 14 άτομα».

Την ίδια στιγμή σύχγυση επικρατεί όσον αφορά το συνολικό αριθμό των νεκρών, ενώ κανείς δεν γνωρίζει αν στους νεκρούς υπάρχουν άνθρωποι που δεν περιλαμβάνονται στη λίστα αγνοουμένων, καθώς ενδεχομένως να μην τους αναζητά κανείς.

Κρίσιμη παραμένει και η κατάσταση των τραυματιών. Να σημειωθεί ότι  το υπουργείο Υγείας, σε ενημέρωση του το απόγευμα ανέφερε ότι γυναίκα εγκαυματίας που νοσηλεύεται στο «Γ. Γεννηματάς» παρουσίασε επιδείνωση, διασωληνώθηκε και διακομίστηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Νοσοκομείου.