Ενα συγκλονιστικό βίντεο από τις πρώτες ώρες της πυρκαγιάς που ξέσπασε στο Μάτι τη Δευτέρα είδε το φως της δημοσιότητας και συγκλόνισε τους πάντες. Ο Νίκος Βερυκοκκίδης αποθανάτισε τις τρομακτικές στιγμές που έζησαν οι κάτοικοι του Ματιού όταν συγκεντρώθηκαν όλοι μαζί στην παραλία για να γλιτώσουν από τις φωτιές.

«Μείναμε για τουλάχιστον οκτώ ώρες σε μια παραλία αβοήθητοι. Το βίντεο τραβήχτηκε στις 19:00 το απόγευμα της Δευτέρας και η Πυροσβεστική έφτασε για τις πρώτες βοήθειες στις 3 τα ξημερώματα. Τρέμαμε να γυρίσουμε το βλέμμα μας πίσω για να μην αντικρίσουμε νεκρούς. Όποιος έκανε τη λάθος κίνηση, εκείνη τη χρονική στιγμή, είχε καεί.»

Περίπου 300 άτομα, εγκαυματίες, παιδιά και ηλικιωμένοι είναι συγκεντρωμένοι όλοι μέσα στην παραλία και περιμένουν ένα ίχνος βοήθειας, κρεμασμένοι στα βράχια του λιμανιού στο Μάτι.

Ο άνθρωπος που τράβηξε το βίντεο μίλησε στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί στις 7» και έσπευσε να περιγράψει τις συγκλονιστικές στιγμές που έζησε τόσο εκείνος μαζί με τη μητέρα του, όσο και οι υπόλοιποι συμπολίτες του που έζησαν τον εφιάλτη της πυρκαγιάς.

Ο ίδιος μάλιστα παραδέχθηκε πως παρά την πολύωρη αναμονή, η επιλογή όλων τους να φθάσουν και να παραμείνουν στο συγκεκριμένο σημείο, αποδείχθηκε σωτήρια.