Το νέο Ford Focus αναμένεται να κυκλοφορήσει στην ελληνική αγορά στα τέλη Αυγούστου. Το νέο μοντέλο διαθέτει νέα εμφάνιση, ακόμη πιο πλούσιο εξοπλισμό και φυσικά θα προσφέρεται με νέους κινητήρες, που προάγουν την οικονομία καυσίμου και τις επιδόσεις.

Οι αγοραστές θα μπορούν να το επιλέξουν ανάμεσα από τρία μοτέρ και έξι εκδόσεις εξοπλισμού.

Οι εκδόσεις εξοπλισμού είναι οι εξής: Trend, Business, Titanium ως βασικές, την πιο σπορ ST-Line, την πολυτελή Vignale, καθώς και η Active.

Το νέο Ford Focus κοστίζει από 17.894 ευρώ, ενώ η χρηματοδότηση του είναι ιδιαίτερα δελεαστική, με επιτόκιο από 3,5%, ελάχιστη προκαταβολή 3.579 ευρώ και αποπληρωμή σε 60 μήνες.

Στη γκάμα των κινητήρων, εφαλτήριο μοτέρ βενζίνης είναι ο 1.000άρης EcoBoost των 125 ίππων, ενώ ο 1,5 EcoBoost με ισχύ 150 και 182 ίππων , έρχεται να συμπληρώσει τη γκάμα.

Σε μοτέρ πετρελαίου κυριαρχεί ο 1,5 EcoBlue με απόδοση 95 και 120 ίππων, και χειροκίνητο κιβώτιο των 6 σχέσεων ενώ το 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο, προσφέρεται στις εκδόσεις των 125 και 150 ίππων, όπως και στον ντίζελ των 120 ίππων.

Η νέα γενιά του Ford Focus είναι διαθέσιμη σε έξι διαφορετικές εκδόσεις.

Στον εξοπλισμό της έκδοσης Trend υπάρχει το σύστημα υποβοήθησηε διατήρησης λωρίδας, υποβοήθηση έναντι σύγκρουσης με αυτόματο φρενάρισμα (Collision Mitigation System) με ανίχνευση πεζών και δικυκλιστών, το σύστημα για την προειδοποίηση εκτροπής από τη λωρίδα, Ηλεκτρονικό σύστημα ευστάθειας (ESC), έξι αερόσακους, ηχοσύστημα με έγχρωμη οθόνη αφής 6,5″, Σύστημα Ford SYNC 3 με Bluetooth με φωνητικό έλεγχο και Κλήση Έκτακτης Ανάγκης, AppLink, θύρες USB, 6 ηχεία, όλες τις ηλεκτρικές ευκολίες κ.α.