Πόσοι πραγματικά είναι οι αγνοούμενοι της τραγωδίας στο Μάτι; Είναι μόνον αυτοί που δεν έχουν ταυτοποιηθεί και βρίσκονται στο νεκροτομείο ή είναι περισσότεροι;

Tα ερωτήματα είναι αμείλικτα και φαίνεται πως δεν θα πάρουμε σύντομα απάντηση αφού όλοι οι αρμόδιοι είναι… απασχολημένοι να μας λένε πόσο καλά και έκαναν όλα και κανείς δεν μπορεί να απαντήσει στο ερώτημα πόσοι είναι οι αγνοούμενοι.
H ασέβεια σε βάρος των νεκρών αλλά και των συγγενών τους συνεχίζεται από την κυβέρνηση, από τους υπεύθυνους φορείς.

Ο αριθμός των θυμάτων ανέρχεται στους 88, ωστόσο την ίδια ώρα η πυροσβεστική υπηρεσία δίνει επίσημα 85 νεκρούς συνεχίζοντας το αλαλούμ των προηγούμενων ημερών όπου δεν μπορούσαν να συνεννοηθούν μεταξύ τους.

Την ίδια στιγμή δεν υπάρχει καμία ιδέα για τον αριθμό των ανθρώπων που αγνοούνται τις τελευταίες έξι ημέρες από την χειρότερη τραγωδία που έπληξε την Αττική.

Εκτός αν ξέρουν και δεν το λένε… Τουλάχιστον δεν υπάρχει καμία ανακοίνωση μέχρι στιγμής.

Η Πυροσβεστική αρνείται πεισματικά να δώσει οποιαδήποτε πληροφορία.

Από την πρώτη στιγμή η πυροσβεστική υπηρεσία έχει αναλάβει την έργο της συλλογής στοιχείων των αγνοούμενων ωστόσο μέχρι αυτή την ώρα δεν είναι σε θέση να «κλειδώσει» ένα σαφή αριθμό.

Απαράδεκτο είναι επίσης πως η μόνη προσέγγιση για τους αγνοούμενους είναι μια διαδικτυακή πλατφόρμα όπου οι συγγενείς μπορούσαν να δίνουν στοιχεία για τους οικείους τους και να τους αναζητούν.

Την ίδια ώρα κατά πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν ταυτοποιηθεί 45 σοροί μέχρι αυτή την ώρα ενώ ακόμη σπεύδουν συγγενείς προκειμένου να δώσουν δείγμα DNA αφού η διαδικασία των ταυτοποιησεων συνεχίζεται και σήμερα.

Να σημειώσουμε επίσης πως δεν έχει ολοκληρωθεί η έρευνα των ειδικών συνεργείων μέσα σε όλα τα καμμένα σπίτια, έτσι ώστε να είμαστε σίγουροι ότι δεν υπάρχουν εκεί ή σε άλλα σημεία νεκροί.

Οργή στο twitter

Την οργή των πολιτών έχει προκαλέσει το έλλειμμα ενημέρωσης από πλευράς κυβέρνησης σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις στον αριθμό των αγνοουμένων μετά και τη φονική πυρκαγιά που οδήγησε στον θάνατο 88 ανθρώπους έως τώρα.

Η κυβέρνηση, πέρα από το γεγονός ότι δεν ενημέρωσε για την ύπαρξη νεκρών στο Μάτι από την πρώτη στιγμή, ώστε να κινητοποιηθεί πιο γρήγορα ο κρατικός μηχανισμός αλλά και οι εθελοντές διασώστες που ήθελαν να μεταβούν στο σημείο για να παράσχουν τις υπηρεσίες τους, αρνείται πεισματικά να αποκαλύψει τον αριθμό των αγνοουμένων.

Η άγνοια των πολιτών για τον αριθμό των συνανθρώπων τους που αγνοούνται δημιουργεί νέο κύμα οργής απέναντι στους κυβερνώντες, το οποίο αποτυπώνεται και μέσα από τις αναρτήσεις τους στο twitter.

Πιο συγκεκριμένα, οι χρήστες έχουν δημιουργήσει το tweet #πόσοι_είναι_οι_αγνοούμενοι και ζητούν μανιωδώς από την κυβέρνηση να προχωρήσει στις απαραίτητες αποκαλύψεις. Άλλοι πάλι, κάνουν λόγο για παραίτηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ενώ πολλοί τους κατηγορούν για πολιτικές σκοπιμότητες που δεν επιτρέπουν την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση των πολιτών.

Δείτε μερικές από τις αναρτήσεις των χρηστών:

Το αφήνω εδώ, για να μην περάσει στα «ψιλά» μέσα στο γενικό χαμό. Η Μαλλίρη της Πυροσβεστικής έχει να βγει να ενημερώσει για αριθμό νεκρών από το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης, 26 του μηνός. Γιατί;

ρωτάν στην χώρα που μέχρι πριν λίγο δεν ξέραν πόσοι είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι… Μετά ήρθε η Τρόικα και οι μεταρρυθμίσεις και καήκαμε….

Αν ευσταθούν όσα ακούγονται για τους αγνοούμενους θα έχετε πολύ σοβαρό πρόβλημα συντροφοι.Τετοιο που δεν θα είναι διαχειρίσιμο πλέον.

Οι 6 μέρες χωρίς λίστα αγνοουμένων, ξεπερνούν κατα πολύ τα όρια της ανικανότητας και ήδη έχουν αρχίσει να ακούγονται πολλά και διάφορα σενάρια. O αριθμός των αγνοουμένων είναι παρά πολύ μεγάλος,άρα δυστυχώς και ο αριθμός των νεκρών ;

Οι αγνοούμενοι είναι όσοι θέλει η κυβέρνηση να είναι. Δεν θα σας δώσει λογαριασμό

Επικεφαλής ΟΥΚ Λιμενικού: Εντοπίσαμε τον πρώτο νεκρό πολύ πριν σκοτεινιάσει και ενημερώθηκε η πολιτική ηγεσία.
Κουρουμπλής: Υπήρχε η πληροφορία για νεκρούς από νωρίς αλλά δεν αξιολογήθηκε ως ασφαλής.

Σκεφτείτε ότι αυτοί που έκαψαν 88 συνανθρώπους μας και δεν ξέρουν ακόμα ήθελαν να μας βγάλουν από την ΕΕ και να φτιάξουν παράλληλο τραπεζικό σύστημα και IOU !!!!