Ο Ραφαέλ Βικί δεν θα βρίσκεται στον πάγκο της Βασιλείας, όταν η ελβετική ομάδα θα υποδεχθεί τον ΠΑΟΚ στη ρεβάνς των δύο ομάδων για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Η διοίκηση του ελβετικού συλλόγου αποφάσισε την απομάκρυνση του 41χρονου τεχνικού και τη θέση του θα αναλάβει, τουλάχιστον για το ματς με τον ΠΑΟΚ, ο Αλεξ Φράι. Η απομάκρυνση του Βικί από την τεχνική ηγεσία της Βασιλείας κάθε άλλο παρά έκπληξη προκάλεσε, καθώς τα αρνητικά αποτελέσματα της ελβετικής ομάδας είχαν φέρει σε δύσκολη θέση τον νεαρό προπονητή. Η ήττα από τον Δικέφαλο του Βορρά ήταν το «κύκνειο άσμα» του Βικί στον πάγκο της Βασιλείας, με τους ιθύνοντες του ελβετικού συλλόγου να θεωρούν επιβεβλημένη τη συγκεκριμένη απόφαση, πριν από τη ρεβάνς με τον ΠΑΟΚ. Οπως προαναφέραμε, χρέη υπηρεσιακού τεχνικού θ’ αναλάβει ο Αλεξ Φράι και μετά το ματς με την ομάδα της Θεσσαλονίκης το «τιμόνι» της Βασιλείας θα περάσει στα χέρια του Μαρσέλ Κόλερ.

  

«Πονάω για

την Ελλάδα μας»

Ο Ροναλντίνιο έχει επανειλημμένα εκφράσει την αγάπη του για την Ελλάδα και ο παλαίμαχος βραζιλιάνος σουπερστάρ έχει επισκεφθεί πολλές φορές τη χώρα μας. Ο Ροναλντίνιο έστειλε μήνυμα συμπαράστασης στον ελληνικό λαό, για την τραγωδία που βιώνει η χώρα με τις καταστροφικές πυρκαγιές, με τον πρώην άσο της Εθνικής Βραζιλίας και της Μπαρτσελόνα ν’ αναφέρει χαρακτηριστικά: «Πονάω για την Ελλάδα μας και την Αθήνα μας. Κουράγιο, Ελληνες αδελφοί μου. Η σκέψη και οι προσευχές μου μαζί σας». Θα πρέπει μάλιστα να σημειωθεί πως το μήνυμα του Ροναλντίνιο στο Instagram ήταν γραμμένο στα ελληνικά.

Με μαύρες

φανέλες η Ριέτι

Σε μια ξεχωριστή κίνηση προέβη η ιταλική ομάδα Ριέτι, η οποία συμμετέχει στο πρωτάθλημα της τρίτης κατηγορίας. Οι ιθύνοντες του ιταλικού συλλόγου ανακοίνωσαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πως οι παίκτες της θα αγωνιστούν με μαύρες φανέλες στο φιλικό παιχνίδι με τη Λέτσε, σ’ ένδειξη πένθους για τα θύματα των καταστροφικών πυρκαγιών στην Ανατολική Αττική.

Εφυγε ένας

φιλόσοφος

Το θανατικό ξαναχτύπησε στο μπάσκετ και από προχθές το βράδυ ο Κώστας Αναστασάτος θα φιλοσοφεί στον Παράδεισο. Ο παλαίμαχος προπονητής δεν κατάφερε να επανέλθει έπειτα από ένα βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο και έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών, αφήνοντας πίσω του μια σπουδαία καριέρα, η οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνει ένα πρωτάθλημα με τον Παναθηναϊκό τη σεζόν 1976-77 και το ασημένιο μετάλλιο με την Εθνική Παίδων στο Ευρωμπάσκετ του 1975, στο γήπεδο του Σπόρτιγκ.

Ο επονομαζόμενος «φιλόσοφος» (ελέω της κουλτούρας και του στοχαστικού ύφους του) είχε μια μακρά σταδιοδρομία διατελώντας προπονητής του Εσπέρου Καλλιθέας, του οποίου υπήρξε γέννημα – θρέμμα, του Πανιωνίου, του Παναθηναϊκού (σε άνδρες και γυναίκες), του Ολυμπιακού, της ΑΕΚ, του Ιωνικού Νικαίας, του Πανελληνίου, του Μίλωνα και των εθνικών ομάδων ανδρών και παίδων.

Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο στις 12.00 στο Νεκροταφείο Βουλιαγμένης.

  

Αναλαμβάνει δράση και η ΑΕΚ

Δίπλα στους πληγέντες από τις φονικές πυρκαγιές αναμένεται να σταθεί και η ΑΕΚ, με την Ενωση να ετοιμάζεται για μια σειρά από πρωτοβουλίες που θα στηρίξουν τους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. Πέρα από χρηματική βοήθεια, η ΑΕΚ θα παρέχει και στήριξη σε άλλους τομείς, γνωστοποιώντας μέσα στις επόμενες ημέρες τις δράσεις που θα ξεκινήσουν άμεσα.