Οι τουρκικές Αρχές συνέλαβαν έναν Γερμανό υπήκοο στη νοτιοανατολική Τουρκία με την κατηγορία της προπαγάνδας υπέρ των Κούρδων μέσα από ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, μετέδωσε το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή την Τετάρτη.

Το Ανατολή, χωρίς να επικαλεστεί κάποια πηγή, ανέφερε ότι ο Γερμανός πολίτης Ντένις Ε. προσήχθη στην περιοχή Αρσούζ, στη νοτιοανατολική τουρκική επαρχία Χατάι, και κατηγορείται για διασπορά προπαγάνδας της εκτός νόμου οργάνωσης Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK) στο Διαδίκτυο.

Κατά την ίδια πηγή, κατόπιν η προσαγωγή του Γερμανού, που πιστεύεται ότι είναι τουρκικής καταγωγής, μετατράπηκε σε σύλληψη. Το πρακτορείο δεν μετέδωσε περισσότερες λεπτομέρειες. Το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας ανέφερε πως δεν έχει ακόμη κάποιο σχόλιο για την υπόθεση.

Το PKK, που διεξάγει ανταρτοπόλεμο επί τρεις δεκαετίες στη νοτιοανατολική Τουρκία εναντίον του τουρκικού κράτους,
χαρακτηρίζεται τρομοκρατική οργάνωση από τις αρχές της χώρας, των ΗΠΑ και της ΕΕ. Πάνω από 40.000 άνθρωποι, στη συντριπτική τους πλειονότητα Κούρδοι, έχουν σκοτωθεί αφότου η οργάνωση πήρε τα όπλα.
Οι σχέσεις της Τουρκίας και της Γερμανίας δοκιμάστηκαν τον τελευταίο χρόνο, ειδικά μετά τη φυλάκιση του δημοσιογράφου Ντενίζ Γιουτζέλ, ο οποίος έχει την υπηκοότητα και των δύο χωρών, και την άσκηση δίωξης σε βάρος του με πολύ βαρύ κατηγορητήριο.

Ο Γιουτζέλ αποφυλακίστηκε προσωρινά τον Φεβρουάριο, γεγονός που εξάλειψε μια αιτία συνεχών προστριβών μεταξύ του Βερολίνου και της Άγκυρας. Αλλά η γερμανική κυβέρνηση συνεχίζει να εκφράζει έντονη ανησυχία για την επιδείνωση της κατάστασης όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ελευθερίες στην Τουρκία.

Μετά το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016, πάνω από 150.000 δημόσιοι λειτουργοί αποπέμφθηκαν στο πλαίσιο των ευρείας κλίμακας εκκαθαρίσεων στον κρατικό μηχανισμό, ενώ τα δικαστήρια απήγγειλαν κατηγορίες σε 77.000 ανθρώπους.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από