Ο επικεφαλής της Δύναμης αλ Κοντς προειδοποίησε την Πέμπτη τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να μην αναλάβει στρατιωτική δράση εναντίον του Ιράν, τονίζοντας ότι αν η Ουάσινγκτον ξεκινήσει πόλεμο, η Τεχεράνη θα τον τελειώσει, μετέδωσε το πρακτορείο Tasnim.

«Είμαστε κοντά σου, εκεί που δεν μπορείς καν να φανταστείς (…) Ελα. Είμαστε έτοιμοι. Αν ξεκινήσεις πόλεμο, εμείς θα τον τελειώσουμε», προειδοποίησε ο Κασέμ Σολεϊμανί σε ομιλία του στην πόλη Χαμεντάν.

«Γνωρίζεις ότι αυτός ο πόλεμος θα καταστρέψει όλα όσα έχεις. Εσύ θα ξεκινήσεις τον πόλεμο, όμως εμείς θα επιβάλουμε το τέλος του. Γι’ αυτό πρέπει να προσέχεις να μην προσβάλεις τον ιρανικό λαό και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας μας», τόνισε ο ίδιος.

«Γνωρίζεις τη δύναμή μας στην περιοχή και τις ικανότητές μας στον ασύμμετρο πόλεμο», πρόσθεσε ο Σολεϊμανί.

Εξάλλου ο επικεφαλής της Δύναμης αλ Κοντς, της επίλεκτης μονάδας των Φρουρών της Επανάστασης που είναι αρμόδια για τις επιχειρήσεις στο εξωτερικό, πρόσθεσε ότι ο Τραμπ θα πρέπει να απειλεί εκείνον και όχι τον Ιρανό πρόεδρο Χασάν Ροχανί.

«Ως στρατιώτης είναι καθήκον μου να απαντήσω στις απειλές του Τραμπ. Αν θέλει να χρησιμοποιεί τη γλώσσα των απειλών, θα πρέπει να συνομιλεί μαζί μου, όχι με τον πρόεδρο», υπογράμμισε ο Σολεϊμανί.

Η Τεχεράνη έχει απορρίψει τις προειδοποιήσεις του Αμερικανού προέδρου ότι θα υποστεί σοβαρές συνέπειες αν απειλήσει τις ΗΠΑ.

Τη Δευτέρα ο Τραμπ έγραψε στο Twitter απαντώντας σε σχόλια του Ροχανί: «Ποτέ, ποτέ μην απειλήσεις ξανά τις ΗΠΑ, γιατί αλλιώς θα υποστείς συνέπειες που σαν κι αυτές ελάχιστοι στην ιστορία όλη έχουν υποστεί».

Ο Σολεϊμανί απάντησε σήμερα: «Η γλώσσα του Τραμπ είναι αυτή των νυχτερινών κέντρων και των καζίνο».

«Ο Τραμπ θα πρέπει να γνωρίζει ότι είμαστε ένα έθνος μαρτύρων και ότι τον περιμένουμε», υπογράμμισε.