Ο Αρης ολοκλήρωσε χθες τη συμφωνία με τον διεθνή αλβανό αμυντικό μέσο Μιγκιέν Μπάσα και οι Κίτρινοι ανακοίνωσαν επίσημα την απόκτησή του. Ο έμπειρος αμυντικός χαφ υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα της Θεσσαλονίκης και ο Αρης εντάσσει στο δυναμικό του έναν παίκτη με πλούσια θητεία στην Ιταλία. Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι το νέο μεταγραφικό απόκτημα των Κιτρίνων ήταν στην αποστολή της Εθνικής Αλβανίας στην τελική φάση του Euro 2016.

«Η ΠΑΕ Αρης ανακοινώνει την απόκτηση του Migjen Xhevat Basha. O 31χρονος διεθνής αλβανός μέσος, που υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα μας, γεννήθηκε στις 5 Ιανουαρίου 1987 στη Λωζάννη. Ο Migjen Basha, που ξεκίνησε την καριέρα του το 2004 από την ελβετική Λωζάννη, έχει καταγράψει μια σημαντική παρουσία στα ιταλικά γήπεδα, αγωνιζόμενος – μεταξύ άλλων – σε Φροζινόνε, Αταλάντα, Τορίνο, Κόμο και Μπάρι.

Είναι διεθνής με όλες τις μικρές (ηλικιακά) εθνικές ομάδες της Ελβετίας (U-17, U-18, U-19, U-21) και από το 2013 είναι διεθνής με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα των Ανδρών της Αλβανίας. Μάλιστα, αγωνίστηκε και στα γήπεδα της Γαλλίας, καθώς ήταν στην αποστολή της εθνικής ομάδας της γειτονικής χώρας για το Euro 2016» αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Ο προπονητής του Αρη Πάκο Ερέρα έχει σε ιδιαίτερη εκτίμηση τον Μπάσα και θεωρεί πως ο 31χρονος χαφ θα μπορέσει να βοηθήσει σημαντικά τον Αρη, σε ό,τι αφορά το αμυντικό κομμάτι του παιχνιδιού. Ο Ερέρα δεν έκρυβε μάλιστα την ικανοποίησή του μαθαίνοντας ότι ο Αρης συμφώνησε με τον αλβανό μέσο.

Και ακόμη δύο

Χθες βράδυ ο Αρης ανακοίνωσε την απόκτηση δύο ακόμα παικτών. Ο λόγος για τον 27χρονο αμυντικό Φραν Βέλες και τον 22χρονο μεσοαμυντικό Χαράλαμπο Σταμπουλίδη. «Είμαι πολύ χαρούμενος που ανήκω στον Αρη. Από την πρώτη στιγμή που μίλησα με τον Πάκο Ερέρα ήθελα να έρθω. Ξέρω τη δυναμική της νέας μου ομάδας και ότι διαθέτει φανατικούς φιλάθλους. Θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό στο γήπεδο για να πετύχουμε τους στόχους μας» τόνισε ο Βέλες αμέσως μετά την υπογραφή του συμβολαίου του. Ο ισπανός αμυντικός υπέγραψε διετές συμβόλαιο με την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Σε ό,τι αφορά τώρα τον Κενάν Μπαργκάν είναι πλέον ξεκάθαρο πως δεν υπολογίζεται από τον προπονητή του Αρη για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Ο Ερέρα έχει ενημερώσει τη διοίκηση του συλλόγου πως δεν επιθυμεί την παραμονή του παίκτη στην ομάδα κι έτσι ο Μπαργκάν εξασφάλισε δεκαήμερη άδεια, προκειμένου να αναζητήσει την επόμενη ομάδα της καριέρας του.

Αισιοδοξία στην Τούμπα

Ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη κόντρα στη Βασιλεία με 2-1, στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, ωστόσο το γκολ που πέτυχαν οι Ελβετοί στο 82′ αλλάζει τα δεδομένα. Γίνεται άλλωστε εύκολα αντιληπτό πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα στη ρεβάνς, αν ο Δικέφαλος του Βορρά δεν είχε δεχθεί το γκολ από τον Αγιέτι.

Ο Ελ Καντουρί πάντως εμφανίστηκε αισιόδοξος για τη ρεβάνς επί ελβετικού εδάφους, τονίζοντας χαρακτηριστικά για το δεύτερο ματς με τη Βασιλεία: «Κατ’ αρχάς πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι από τη νίκη. Σίγουρα το 2-0 θα ήταν ένα τέλειο σκορ για μας, αλλά σταθήκαμε άτυχοι και δεχθήκαμε ένα γκολ το οποίο μπορούσαμε να αποφύγουμε. Αλλά και πάλι, η νίκη είναι νίκη. Ξέρουμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε τη Βασιλεία και στην έδρα της και αυτό θα πάμε να το κάνουμε και εκεί. Εχουμε αυτοπεποίθηση, πιστεύουμε στην ομάδα μας και στο τέλος θα πάρουμε την πρόκριση».