O φετινός Παναθηναϊκός καλείται να δημιουργηθεί εν μέσω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η πράσινη ΠΑΕ, των περιορισμών στις μεταγραφές και γενικώς την αβεβαιότητα για το αύριο. Οι διοικητικές εξελίξεις που θα μπορούσαν να δώσουν λύση στον σύλλογο δείχνουν να αργούν και ως εκ τούτου ο Γιώργος Δώνης και τα υπόλοιπα στελέχη του ποδοσφαιρικού τμήματος προχωρούν με τα υπάρχοντα δεδομένα για τις κινήσεις που θα ενισχύσουν όσο περισσότερο γίνεται την ομάδα.

Ο έλληνας τεχνικός επέστρεψε στη χώρα μας προκειμένου να αναλάβει ένα δύσκολο και απαιτητικό πρότζεκτ. Στο οποίο επιχειρεί να βάλει τη δική του σφραγίδα, ώστε να παρουσιάσει ένα σύνολο ομοιογενές, που θα παλέψει τη σεζόν που ξεκινά για το καλύτερο δυνατό.

Μέχρι στιγμής, τα αποτελέσματα της δουλειάς του Δώνη έχουν φανεί. Ο Παναθηναϊκός παρά τις χτυπητές αδυναμίες του είναι μια ομάδα που τρέχει πολύ, που έχει πλάνο στο παιχνίδι της και που δείχνει πως θα είναι ανταγωνιστική. Εχοντας, όμως, ανάγκη από τουλάχιστον μία προσθήκη πρώτης γραμμής, η οποία θα μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα και να ανεβάσει επίπεδο τους Πράσινους.

Αυτή δεν είναι άλλη από την απόκτηση ενός σέντερ φορ. Ο Παναθηναϊκός έχει δείξει μέχρι τώρα πως βρίσκει τους τρόπους να δημιουργεί ευκαιρίες, όμως του λείπει το γκολ. Η παρουσία των Δώνη, Μουνιέ και Κάτσε στη μεσαία γραμμή δίνει στους Πράσινους ταχύτητα και ποιότητα, ωστόσο απουσιάζει ο παίκτης που θα μετουσιώσει σε γκολ τις προσπάθειές του.

Αυτός είναι και ο λόγος που ο τεχνικός του Τριφυλλιού έχει θέσει ως βασική προτεραιότητα την εν λόγω μεταγραφή. Που πιέζει όσο μπορεί για να έρθει ο στράικερ που θα γεμίσει την αντίπαλη περιοχή και θα απελευθερώσει ακόμα περισσότερο τους ποιοτικούς παίκτες που θα βρίσκονται στην… πλάτη του.

Βάσει της μέχρι τώρα εικόνας του Παναθηναϊκού, η συγκεκριμένη προσθήκη μοιάζει κάτι παραπάνω από απαραίτητη. Κάτι που φαίνεται να έχει αντιληφθεί και η διοίκηση των Πρασίνων, η οποία έχει αποφασίσει να… θυσιάσει για τη μεταγραφή του φορ την εκτός περιορισμών μεταγραφή που μπορεί να κάνει.

Αμεση λύση

Λύσεις για την αμυντική γραμμή αλλά και τον χώρο του κέντρου μπορούν να βρεθούν και από τους υπάρχοντες ποδοσφαιριστές του ρόστερ. Ωστόσο, το ζήτημα του γκολ «καίει». Και απαιτεί άμεση λύση, προκειμένου ο Παναθηναϊκός να παρουσιαστεί ανταγωνιστικός.

Το πλάνο του Δώνη άλλωστε θέλει τη δημιουργία μιας ομάδας «σφικτής», που θα λειτουργεί καλά στα μετόπισθεν και θα μπορεί να κάνει γκολ τις μια – δυο ευκαιρίες που θα της παρουσιάζονται. Κάτι που για να συμβεί απαιτείται ενίσχυση. Η οποία φαίνεται πως θα έρθει σύντομα, μιας και είναι πλέον σαφές πως εκεί εντοπίζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα στον μέχρι τώρα σχεδιασμό του Παναθηναϊκού της νέας σεζόν.

Ποιότητα χωρίς δίχτυα

Η παρουσία των Δώνη, Μουνιέ και Κάτσε στη μεσαία γραμμή δίνει στους Πράσινους ταχύτητα και ποιότητα, όμως απουσιάζει ο παίκτης που θα μετουσιώσει σε γκολ τις προσπάθειές του.