Ο Ρόμπιν Λουντ θα συνεχίσει την καριέρα του στη Σπόρτινγκ Χιχόν, επιλέγοντας την Ισπανία για επόμενο σταθμό του. Ωστόσο η αλήθεια είναι πως μέχρι τέλους… περίμενε κάτι από Ελλάδα μεριά. Οπως μαθαίνω μάλιστα, ο ατζέντης του είχε μια τελευταία επικοινωνία με την πλευρά της ΑΕΚ πριν επικυρώσει τη συμφωνία του με την ισπανική ομάδα, θέλοντας να μάθει αν υπάρχει ακόμα ανοικτό… παράθυρο. Οταν πληροφορήθηκε πως προς το παρόν η Ενωση δεν ενδιαφέρεται για χαφ, τότε προχώρησε στο deal με τη Χιχόν, αφήνοντας έτσι τη χώρα μας μετά το πέρασμά του από τον Παναθηναϊκό.

O Πίρλο στο μικρόφωνο

Τα μεγάλα αστέρια του ποδοσφαίρου δεν μπορούν χωρίς την μπάλα! Ενα ένα λοιπόν, όταν αποφασίσουν να αποχωρήσουν από τους αγωνιστικούς χώρους, ξεκουράζονται λίγο παίρνοντας μια θέση σχολιαστή σε κάποιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο, ωστόσο σύντομα επιστρέφουν σε αυτό που αγαπούν. Ο Αντρέα Πίρλο είπε «αντίο» στο ποδόσφαιρο μετά τη θητεία του στο αμερικανικό πρωτάθλημα, σχολίασε αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ στο Sky Italia και τώρα ετοιμάζεται να φορέσει τη φόρμα του προπονητή. Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, έχει σχεδόν συμφωνήσει με την ομοσπονδία να δουλέψει ως συνεργάτης του ομοσπονδιακού προπονητή Ρομπέρτο Μαντσίνι.

Ενθουσιασμός στη Φρανκφούρτη

Η Αϊντραχτ Φρανκφούρτης επιστρέφει στην Ευρώπη και θα αγωνιστεί απευθείας στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, αφού αναδείχθηκε κυπελλούχος στη Γερμανία. Προς το παρόν, το μόνο σίγουρο είναι αυτό. Οι ημερομηνίες των αγώνων και οι αντίπαλοι θα γίνουν γνωστοί στο τέλος Αυγούστου, όταν θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τους φίλους της ομάδας να εξαφανίσουν τα εισιτήρια των τριών εντός έδρας αγώνων! «Θα μπορούσαμε να διαθέσουμε ακόμα και 100.000 εισιτήρια σε κάθε παιχνίδι» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Αϊντραχτ Πέτερ Φίσερ.

Αλγερία

Προκάλεσε εντύπωση η κίνηση απόκτησης του Λένι Νανγκίς από τον Λεβαδειακό. Του 25χρονου εξτρέμ από τη Γουαδελούπη που μετρά περισσότερες από εξήντα συμμετοχές στις μικρές εθνικές ομάδες της Γαλλίας. Κυκλοφορεί όμως ότι οι Βοιωτοί δεν σταματούν εδώ. Ετοιμάζουν κάτι ακόμη. Ισως μάλιστα ικανό να προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερο θόρυβο τηρουμένων των αναλογιών. Κάτι… από Αλγερία μεριά! Το έχουν προχωρήσει, λένε, αρκετά. Απλά δεν είναι ακόμη σε επίπεδο «ανακοίνωσης».

Φωτογράφος

Πολύ άσχημη η πρώτη εμφάνιση του Γιάννη Ανέστη με τα γάντια της Χάποελ Μπερ Σεβά. Ο μέχρι πρότινος πορτιέρο της ΑΕΚ θεωρείται από τα media του Ισραήλ ένας από τους βασικούς υπευθύνους για την 5-0 ήττα από τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι μάλιστα τέτοια η κατάσταση, που κάποιος –προφανώς οπαδός της Χάποελ –μπήκε στο Wikipedia και άλλαξε τα στοιχεία του έλληνα τερματοφύλακα. Του άλλαξε το επάγγελμα, υποστηρίζοντας πως «Ο Γιάννης Ανέστης είναι έλληνας… φωτογράφος».

Ωράριο… Τούχελ στο Παρίσι

Ωραίος ο νέος προπονητής της Παρί. Ο Τόμας Τούχελ θέλει να είναι σίγουρος πως οι παίκτες της γαλλικής ομάδας δεν θα απολαμβάνουν τις ομορφιές της νυχτερινής ζωής στην Πόλη του Φωτός. Ενημέρωσε φυσικά τους ποδοσφαιριστές για το ωράριο και ότι θεωρεί πολύ σημαντική υπόθεση να μην υπάρξουν παραβιάσεις του ωραρίου. Ο Τούχελ όμως το πήγε ένα βήμα παραπέρα, καθώς επισκέφθηκε όλα τα μεγάλα κλαμπ του Παρισιού και συναντήθηκε με τους υπευθύνους για τη λειτουργία τους.

Τι ζήτησε ο νεαρός τεχνικός της Παρί; Να ενημερώνεται αμέσως αν κάποιος παίκτης της ομάδας του νυχτοπερπατάει παραπάνω από το επιτρεπτό. Το αξιοσημείωτο μάλιστα είναι πως κλείστηκαν και… συμφωνίες. Για να δούμε αν ο Νεϊμάρ και οι συμπαίκτες του θα κλείσουν τις δικές τους συμφωνίες για να μην τα μαθαίνει όλα ο Τούχελ.