Το κάθε πρωτάθλημα του κάθε αθλήματος στην κάθε χώρα την κάθε εποχή έχει το χάζι του, αλλά αυτό του ελληνικού μπάσκετ την επόμενη σεζόν θα ξεπεράσει κάθε προηγούμενο…

Ο λόγος; Θα είναι ένα πρωτάθλημα που κανονικά δεν θα έπρεπε να το διοικεί ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, αλλά ο Παναγιώτης Κουρουμπλής!

Το εννοώ αυτό διότι από τη στιγμή που συμμετέχουν ομάδες από τη Ρόδο, από την Κρήτη και από τη Λήμνο, προφανώς ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής είναι καθ’ ύλην αρμοδιότερος από τον πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ!

Στο πλαίσιο αυτής της παράκτιας εξάπλωσης του πρωταθλήματος ο Ηφαιστος Λήμνου θα γίνει η έβδομη νησιωτική ομάδα που θα αγωνισθεί στην Α’ Εθνική: την αρχή έκανε το Ηράκλειο το 1995 για να ακολουθήσουν το 2005 ο Κολοσσός Ρόδου, το 2007 το Ρέθυμνο, το 2013 (όταν μετακόμισε στη Χαλκίδα) ο Ικαρος Καλλιθέας, το 2016 η Κύμη και η Δόξα Λευκάδας, ενώ τώρα μπαίνει στο κάδρο και μάλιστα από σπόντα η Λήμνος που αποτελεί tabula rasa στο καλαθοσφαιρικό γίγνεσθαι.

Γιατί από σπόντα; Διότι η ομάδα άρχισε την πορεία της ως Φάρος στο Κερατσίνι και πέρυσι ανηφόρισε στη Λάρισα, ενώ τώρα βαπτίσθηκε Ηφαιστος και πλέει στη γενέτειρα του επιχειρηματία Παντελή Μπούμπουρα, στην ιδιοκτησία του οποίου πέρασε τον περασμένο Φεβρουάριο.

Γιατί η Λήμνος αποτελεί άγραφο χάρτη; Διότι το νησί από το οποίο έλκει την καταγωγή του ο Νικ Καλάθης όχι μονάχα δεν εκπροσωπήθηκε ποτέ σε εθνική κατηγορία, αλλά δεν είχε να επιδείξει την παραμικρή μπασκετική δραστηριότητα!

Σύμφωνα με τη μυθολογία, ο Δίας πάνω σε έναν καβγά του με την Ηρα άρπαξε τσατισμένος τον Ηφαιστο και τον εκσφενδόνισε από τον Ολυμπο στη Λήμνο. Τώρα ο Παντελής Μπούμπουρας τον έστειλε εκεί συστημένο από τη Λάρισα και μένει να φανεί τι σόι φλόγες θα βγάζει ο (μπασκετικός) θεός της φωτιάς…