Με τις φράσεις «για να κάνεις τη δουλειά σου σε μια πολύ δύσκολη στιγμή, όπως αυτή που ζούμε, θα πρέπει να κινηθείς στα όρια του νόμου» ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ, Γιάννης Μπενίσης, περιέγραψε τον παραλογισμό του ελληνικού Δημοσίου που δεν μπορεί να αγοράσει τίποτα, χωρίς να τηρηθούν οι διαγωνιστικές διαδικασίες.

Ο κ. Μπενίσης αναφερόταν στο θέμα με τις τρεις γεννήτριες που πρέπει να προμηθευτεί η ΕΥΔΑΠ, για να ανταποκριθεί στο αίτημα των δήμων που έχουν δικό τους δίκτυο ύδρευσης για να λειτουργήσουν τα αντλιοστάσια και να επανέλθει η υδροδότηση στις πληγείσες περιοχές. « Εγώ θα τις αγοράσω από μόνος μου κι ας έλθουν να με μαζέψουν» εξηγώντας ότι για να προμηθευτείς κάτι στο Δδημόσιο χρειάζεται το νωρίτερο 5 με 7 ημέρες γιατί έχουν τόσο πολύ αυστηροποιηθεί οι νομικές διαδικασίες που «έχουμε φτάσει από το ένα άκρο στο άλλο».

Επειδή ο Δήμος Μαραθώνα και άλλοι δήμοι έχουν δικό τους δίκτυο και λειτουργούσαν τα αντλιοστάσιά τους από μόνοι τους, εμείς κληθήκαμε την τελευταία στιγμή να βοηθήσουμε και το κάνουμε, είπε ο κ Μπενίσης ανακοινώνοντας παράλληλα ότι η ΕΥΔΑΠ αποφάσισε να διαθέσει στους πληγέντες δήμους 300 χιλιάδες ευρώ.