Τη διαγραφή των οφειλών για την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας κατά το διάστημα από 1η Ιανουαρίου έως και σήμερα των κατοικιών και των καταστημάτων που καταστράφηκαν, καθώς και των οικιών των οικογενειών των θυμάτων, ανακοίνωσε η ΔΕΗ.

Το σβήσιμο… των οφειλών αφορά μόνο το ανταγωνιστικό σκέλος (ανταγωνιστική χρέωση) του λογαριασμού ρεύματος και όχι τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις, οι οποίες, ως γνωστόν, δεν επιβάλλονται από τη ΔΕΗ. Πάντως, η εταιρεία δεν είναι ακόμη σε θέση να δώσει περισσότερες συγκεκριμένες πληροφορίες ως προς τον τρόπο που θα γίνεται η διαγραφή. Οπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος Μανώλης Παναγιωτάκης με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ: «Οι δικαιούχοι όταν πάρουν τα πιστοποιητικά από τον Δήμο, από τις Αρχές, που θα αναφέρουν την κατάσταση της περιουσίας τους, των σπιτιών τους, θα τα προσκομίζουν στα καταστήματα της ΔΕΗ και αμέσως θα γίνεται η διαγραφή των οφειλών που έχουν». Σημείωσε ακόμα πως «αυτή είναι η γενική πολιτική της ΔΕΗ» και πως όταν οι Αρχές κάνουν τις επιθεωρήσεις στα σπίτια και δώσουν τα ανάλογα πιστοποιητικά, «όλα αυτά θα τα αξιολογήσουμε και θα δώσουμε λεπτομερείς οδηγίες και προς τα καταστήματα και προς τους ίδιους ώστε να ξέρουν τι δικαιούνται». Διαβεβαίωσε δε ότι δεν θα υπάρξει ταλαιπωρία των πολιτών στην όλη διαδικασία.

Στο μεταξύ, αποφασίστηκε μεταξύ κυβέρνησης και τραπεζών η μη διενέργεια των πλειστηριασμών στην Αττική έως το τέλος της εβδομάδας αλλά και η αναβολή τους για τους επόμενους δύο μήνες. Ωστόσο, κανονικά θα πραγματοποιούνται οι πλειστηριασμοί στην υπόλοιπη χώρα καθώς κι εκείνοι που αφορούν τις οικονομικές σχέσεις μεταξύ ιδιωτών.