Χωρίς να έχουν κανένα νέο από δικούς τους ανθρώπους, χωρίς να γνωρίζουν το παραμικρό για την τύχη τους, δεκάδες άνθρωποι, άυπνοι, νηστικοί, βασανισμένοι, συνωστίζονται στο νεκροτομείο του Σχιστού προσπαθώντας να εισβάλλουν στον χώρο για να δουν τις σορούς ανθρώπων που απανθρακώθηκαν.

Εκεί στο Σχιστό μεταφέρονταν όλο το βράδυ οι σοροί ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους με φρικτό τρόπο, παγιδευμένοι σε σπίτια, σε αυτοκίνητα, τρέχοντας να γλιτώσουν στα τυφλά από την φωτιά. Άνθρωποι που δεν τα κατάφεραν, που τους πρόλαβε η φωτιά, που δεν μπόρεσαν να ζητήσουν βοήθεια, που δεν ήταν κανείς δίπλα τους να τους βοηθήσει εκείνη την τραγική νύχτα.

Και οι συγγενείς τους, οι φίλοι τους, οι γονείς τους και τα αδέρφια τους που δεν μπορούν να πιστέψουν ότι έχασαν τους δικούς τους, είναι εκεί και προσπαθούν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό για να αντικρίσουν το αποτρόπαιο θέαμα των απανθρακωμένων σορών, μήπως και αναγνωρίζουν κάτι που είχε πάνω του το αγαπημένο τους πρόσωπο.

Αλλά και μήπως και δεν το αναγνωρίσουν από την άλλη και αναπτερωθεί από τις στάχτες η ελπίδα ότι κάπου μπορεί να βρίσκεται, ο δικός τους άνθρωπος, όπως βρίσκεται, αλλά τουλάχιστον ζωντανός.

Απειλούν οι συγγενείς να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και οι αστυνομικοί δεν τους αφήνουν να δουν τις σορούς γιατί θα πρέπει να εξακριβωθεί η ταυτότητά τους με γενετικές αναλύσεις. Οι συγγενείς σπαράζουν από πόνο και αγωνία, από οργή για το ανύπαρκτο κράτος, από πόνο, από τον χρόνο που περνά και δεν τους γιατρεύει.

Ο αριθμός των τραυματιών

Εβδομήντα ένας ενήλικες και 23 παιδιά παραμένουν για νοσηλεία στα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου της Αττικής από τις καταστροφικές πυρκαγιές, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» ο διοικητής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), Νίκος Παπαευσταθίου.

Από τους 71 ενήλικες που παραμένουν για νοσηλεία, οι 10 είναι διασωληνωμένοι, σημείωσε ο κ. Παπαευσταθίου και πρόσθεσε: «Έχουμε μεταβολή προς τα κάτω του αριθμού των ενηλίκων που νοσηλεύονταν σε σχέση με το πρωί, καθώς ιατρικά κρίθηκε ότι κάποιοι από αυτούς μπορούσαν να πάρουν εξιτήριο, ενώ έχουμε αύξηση κατά 7 παιδιά, τα οποία διακομίστηκαν στο μεταξύ στο νοσοκομείο Παίδων. Ωστόσο, κανένα από τα 23 παιδιά δεν βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση».

Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε ροή τραυματιών προς τα νοσοκομεία, αλλά όλος ο μηχανισμός παραμένει σε ετοιμότητα, σύμφωνα με τον διοικητή του ΕΚΕΠΥ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από