Αύριο, αναμένεται να γίνει η αποκάλυψη του μικρομεσαίου SUV της Audi, του Q3. Πάντως, η Αudi φρόντισε να δώσει στη δημοσιότητα ένα teaser video του νέου Q3.

Το νέο μοντέλο θα έχει ακόμη πιο πλούσιο εξοπλισμό, τεχνολογίας και πολυμέσων, θα διαθέτει ακόμη μεγαλύτερη γκάμα κινητήρων, με πιο οικονομικά μοτέρ – σε κατανάλωση και μειωμένους ρύπους – ενώ οι χώροι του θα είναι βελτιωμένοι, χάρη στο μακρύτερο μεταξόνιο. Οι επιβάτες θα απολαμβάνουν ένα πιο άνετο σαλόνι, ενώ ο χώρος των αποσκευών θα αγγίξει τα 400 λίτρα. Ο οδηγός θα μπορεί να ενημερώνεται από τα νέα όργανα χάρη στο Audi Virtual Cockpit, όπως και σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας με οθόνη αφής 9,2″.

Το νέο μοντέλο θα βασίζεται πάνω στην MQB πλατφόρμα του VW Group, θα μεγαλώσει σε διαστάσεις (έως και 58 χλστ), έτσι ώστε να υπάρχει σαφής διαχωρισμός από το Q2 ενώ όσον αφορά το βάρος του, αυτό αναμένεται να μειωθεί κατά περίπου 50 κιλά.

Σε κινητήρες, η γκάμα περιλαμβάνει μοτέρ βενζίνης με εφαλτήριο των 1.500αρη TSI των 130 και 150 ίππων, ενώ ο 2.0 TSI θα δίνει ισχύ 250 ίππους. Από πλευράς diesel θα υπάρχει ο 2.0 TDI απόδοσης 150, 190 και 240 ίππων.