Το ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ διαδεχόταν το άλλο μεταφέροντας σχεδόν όλη τη νύχτα δεκάδες τραυματίες στα νοσοκομεία Ευαγγελισμός, Σισμανόγλειο και ΚΑΤ. Εκεί κορυφωνόταν, εξάλλου, κάθε τόσο η τραγωδία που συντελέστηκε στην Ανατολική Αττική από την πύρινη κόλαση στο μέτωπο Νέος Βουτζάς – Ραφήνα – Κόκκινο Λιμανάκι – Μάτι, το οποίο παρέμενε ενεργό με συνεχείς αναζωπυρώσεις μέχρι και τα ξημερώματα.

Στα τρία νοσοκομεία της Αθήνας εκτυλίσσονταν σκηνές αλλοφροσύνης, πανικού αλλά και θρήνου για ανθρώπους που πάλεψαν, ωστόσο δεν κατάφεραν να γλιτώσουν από τις ανεξέλεγκτες φλόγες οι οποίες κατέκαιγαν τα πάντα στο πέρασμά τους. Και ενώ τα ασθενοφόρα μετέφεραν τις πρώτες σορούς, κάτοικοι και τοπικοί φορείς εξέφραζαν φόβους για πολλούς νεκρούς, ενώ σε κάθε περίπτωση οι προσπάθειες όλων εστιάζονταν στην άμεση ειδοποίηση του ΕΚΑΒ και τη διακομιδή των τραυματιών στα νοσοκομεία.   

Οι θάλαμοι αναμονής γέμισαν με τους συγγενείς και φίλους των δεκάδων εγκαυματιών, οι οποίοι περίμεναν για ώρες, αγωνιώντας για την εξέλιξη της υγείας των δικών τους ανθρώπων. Σύμφωνα με τον διοικητή του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) Νίκο Παπαευσταθίου, έως τη μία τα ξημερώματα είχαν μεταφερθεί στα νοσοκομεία συνολικά 56 τραυματίες, έντεκα εκ των οποίων, σύμφωνα με πληροφορίες, έφεραν πιο σοβαρά τραύματα και χρειάστηκε να διασωληνωθούν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Αττικής επιχειρούσαν ασταμάτητα συνολικά 20 ασθενοφόρα και κινητές μονάδες του ΕΚΑΒ. «Προτεραιότητα είναι η διακομιδή των τραυματιών στο νοσοκομείο. Προέχει να σωθούν ανθρώπινες ζωές. Υπάρχει εντολή όποιο ασθενοφόρο αποδεσμεύεται από αλλού να σπεύδει στην περιοχή. Αμέσως μετά το ΕΚΑΒ ανταποκρίνεται στα αιτήματα για την παραλαβή των σορών» επισήμανε με δηλώσεις του ο διοικητής του ΕΚΕΠΥ.