Συγκλονισμένοι οι κάτοικοι της Κρήτης από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική συμμετέχουν στο τριήμερο πένθος που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Ταυτόχρονα, με αίσθημα αλληλεγγύης, ο Δήμος Ηρακλείου και η Ομάδα Εθελοντών Κοινωνικής Πολιτικής αποφάσισαν τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους των δήμων της Αττικής.

Εθελοντές και εργαζόμενοι στον Δήμο συγκεντρώνουν ανθρωπιστική βοήθεια για τους πληγέντες και καλούν όλους όσοι μπορούν να βοηθήσουν, να προσφέρουν τρόφιμα μακράς διαρκείας, καθώς και είδη ατομικής υγιεινής και ιατρικής φροντίδας, στο Πολύκεντρο Νεολαίας, την Τετάρτη και την Πέμπτη, 25 και 26 Ιουλίου, από τις 10:00 έως τις 13:00 και από τις 19:00 έως τις 21:00.

Επίσης, ο Δήμος Ρεθύμνης εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στους πληγέντες που δοκιμάζονται σκληρά λόγω των πρόσφατων πυρκαγιών στην Αττική και ανακοινώνει ότι από αύριο Τετάρτη 25 Ιουλίου έως την Παρασκευή 27 Ιουλίου θα συγκεντρώνονται τα εξής είδη πρώτης ανάγκης: Εμφιαλωμένα νερά, χυμοί, τρόφιμα που διατηρούνται εκτός ψυγείου -κατά προτίμηση άμεσης ανάλωσης- όπως κονσέρβες, συσκευασμένα κρουασάν, μπισκότα, φρυγανιές κ.λπ.), γάλατα μακράς διαρκείας, γάζες, αλοιφές fucidin, παιδικές πάνες και μωρομάντηλα.

Η συγκέντρωση των ειδών πρώτης ανάγκης θα γίνεται από τις 8:00 έως τις 15:00 στα εξής σημεία: Υπηρεσία Δήμου Ρεθύμνης Κουντουριώτου 98 τηλ: 2831 021307, Κοινωνικό Παντοπωλείο Μαρκέλλου 25 τηλ: 2831 052191, Α" ΚΑΠΗ Μοάτσου & Χ. Δασκαλάκη τηλ: 2831 027800, Β" ΚΑΠΗ (Καλλιθέα) Ούλοφ Πάλμε 6 τηλ: 2831 055243, Γ" ΚΑΠΗ Περιβόλια τηλ: 2831026070, ΚΑΠΗ Τσεσμέ, Τσεσμές Πλατανιά τηλ: 2831 051339.

Σε ετοιμότητα, για οποιαδήποτε ανάγκη χρειασθεί για τους πληγέντες από την καταστροφική πυρκαγιά της Αττικής, βρίσκεται ο δήμος Χανίων.

Όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, επικοινώνησε με τον δήμαρχο Ραφήνας-Πικερμίου, Βαγγέλη Μπουρνούς, στον οποίο εξέφρασε τη συμπαράσταση του δήμου Χανίων και της τοπικής κοινωνίας για την τεράστια περιπέτεια που περνούν οι κάτοικοι της περιοχής.

Μάλιστα, ο κ. Βάμβουκας ζήτησε από τον κ.Μπουρνούς να ενημερωθεί για τις ανάγκες που προκύπτουν στην περιοχή και στους κατοίκους της και τόνισε ότι ο δήμος Χανίων είναι σε ετοιμότητα για οποιαδήποτε ανάγκη χρειαστεί.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο δήμος Χανίων βρίσκεται σε αναμονή για το είδος της βοήθειας που, πιθανόν, να απαιτηθεί για τις πληγείσες, από τη φονική πυρκαγιά, περιοχές της Αττικής.
Λόγω του τριήμερου εθνικού πένθους αναβάλλονται, όπως ανακοινώθηκε, οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις του δήμου Χανίων, ενώ την αναβολή εκδηλώσεων γνωστοποίησαν και άλλοι δήμοι του νησιού.