Συναγερμός σήμανε χθες το μεσημέρι στην Πυροσβεστική από μεγάλη φωτιά σε πευκόφυτη περιοχή  στη Σκόπελο. Η πυρκαγιά ξέσπασε σε δύσβατο σημείο στον Αμάραντο και αμέσως πήρε διαστάσεις. Προβληματισμό προκαλούν καταγγελίες  αυτοπτών μαρτύρων για τέσσερις με πέντε εστίες. Οι καταγγελίες εξετάζονται με ιδιαίτερη προσοχή από τους αρμοδίους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προκειμένου να σχηματίσουν εικόνα για τις συνθήκες  κάτω από τις οποίες εκδηλώθηκε η φωτιά στην πευκόφυτη περιοχή – φιλέτο της Σκοπέλου.

Από την πυρκαγιά δεν κινδύνευσε κατοικημένη περιοχή, υπήρχε όμως μεγάλος κίνδυνος να γίνει στάχτη πυκνό δάσος. Η κινητοποίηση τόσο της Πυροσβεστικής όσο και φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και πολλών εθελοντών ήταν άμεση.

Αμέσως σηκώθηκαν τέσσερα Καναντέρ που έκαναν συνεχείς ρίψεις στη φλεγόμενη ζώνη. Στην κινητοποίηση των εναέριων μέσων προστέθηκε κι ένα ελικόπτερο. Οι αρμόδιοι της δασοπυρόσβεσης  έκαναν αγώνα δρόμου ώστε τα εναέρια μέσα να κάνουν όσο το δυνατόν περισσότερες ρίψεις πριν τη δύση του ήλιου. Ταυτόχρονα μεγάλη ήταν η κινητοποίηση και των επίγειων δυνάμεων. Στο πύρινο μέτωπο βρέθηκαν αμέσως οκτώ πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα και

ομάδα πεζοπόρων. Παράλληλα

ετοιμάσθηκε επιχείρηση για την ενίσχυση

των δυνάμεων απο τη Μαγνησία. Από το λιμάνι του Βόλου το απόγευμα αναχώρησε ισχυρή πυροσβεστική δύναμη. «Αντιμετωπίζουμε τη φωτιά με όλα τα διαθέσιμα μέσα» τόνισε ο δήμαρχος Σκοπέλου Χρήστος Βασιλούδης.