Ανατριχίλα προκαλεί η δήλωση που έκανε οΔήμαρχος Ραφήνας, Ευάγγελος Μπουρνούς μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

«Υπάρχουν νεκροί απο την φωτιά, ακόμη δεν μπορεί να προσδιοριστεί ο αριθμός τους» είπε και όλοι θέλουν να διαψευστεί.

Οι λέξεις αυτές του Δημάρχου έβγαιναν με δυσκολία,και την ώρα που ήταν στον αέρα ακούστηκε συνεργάτης του να τον ενημερώνει ότι υπάρχει κάποιος νεκρός, με τον Δήμαρχος να ρωτά «αν είναι «καμμένος».

Προφανώς οι αρχές φοβούνται ότι μπορεί να υπάρξουν θύματα επειδή είναι πολλοί οι εγκλωβισμένοι στις κατοικημένες περιοχές όπου μαίνονται οι πυρκαγιές.

Ο ίδιος μιλώντας στον Σκάι νωρίτερα είπε ότι είδε με τα μάτια του έναν άνθρωπο να έχει υποστεί σοβαρά εγκαύματα χωρίς να μπορεί να προσδιορίσει αν ήταν νεκρός.

Ο κ. Μπουρνούς τόνισε ότι η φωτιά καίει ανεξέλεγκτα κατοικημένες περιοχές.

Εν τω μεταξύ σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου τις περιφερειακές ενότητες Ανατολικής και Δυτικής Αττικής μετά τις πυρκαγιές που πλήττουν την Περιφέρεια.

Παράλληλα, η Περιφέρεια Αττικής συνέδραμε παρέχοντας κάθε μέσο (λεωφορεία, υδροφόρες, μηχανημάτα, κ.α.) που της ζητήθηκε από το Πυροσβεστικό Σώμα.

Την ίδια στιγμή, η κ. Δούρου μετέχει στο Συντονιστικό που βρίσκεται αυτές τις ώρες σε εξέλιξη, στο κέντρο επιχειρήσεων πολιτικής προστασίας ενώ ενημερώνεται από την πρώτη στιγμή που ξέσπασαν οι πυρκαγιές στην Αττικής.

Νωρίτερα το απόγευμα, συνεδρίασε το συντονιστικό όργανο πολιτικής προστασίας στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας της Ανατολικής Αττικής