Δεν υπήρξε τηλεοπτική κάλυψη σε φιλικό, δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα για τα εισιτήρια διαρκείας, τα social media της ομάδας είναι σχεδόν ανενεργά τη στιγμή που άλλοι σύλλογοι της χώρας φτιάχνουν όλη τους την επικοινωνία μέσω αυτών… Ο Παναθηναϊκός κάνει συνεχώς βήματα προς τα πίσω. Τσακίζει το brand name του. Βρισκόμαστε στο 2018 και μοιάζει σε πολλούς τομείς να έχει γυρίσει στη δεκαετία του ’80. Ακόμα και ο Δώνης με τους συνεργάτες του αναρωτήθηκαν γιατί στην προετοιμασία της ομάδας υπάρχει μονάχα ένας απεσταλμένος των ΜΜΕ. Η απάντηση είναι απλή: με τους χειρισμούς της διοίκησης και την άγνωστη επόμενη μέρα, έχει πέσει το ενδιαφέρον όλων. Από τον κόσμο μέχρι τα media.

Δικαστική διαμάχη

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με ολλανδική εμπορική εταιρεία για την εκμετάλλευση του ονόματος του ιδρυτή των Ολυμπιακών Αγώνων Πιερ ντε Κουμπερτέν.

Η ΔΟΕ εξασφάλισε από το 2007 την προστασία του ονόματος «Κουμπερτέν» από το γραφείο πνευματικής ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ομως η ολλανδική εταιρεία υποστήριξε ότι σύμφωνα με τους κανόνες της ΕΕ η ΔΟΕ είχε χάσει την ιδιοκτησία αυτή επειδή δεν την είχε χρησιμοποιήσει για πέντε χρόνια. Η ΔΟΕ μήνυσε την εταιρεία και τώρα όλα θα κριθούν στα δικαστήρια.

Ο Γιάννης είναι παντού

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι χωρίς αμφιβολία ο μεγάλος πρωταγωνιστής των Μπακς και φυσικά μία κυρίαρχη μορφή στο Μιλγουόκι. Ενας από τους φίλους της ομάδας έδωσε χρήματα σε καλλιτέχνη προκειμένου να φτιάξει μια τοιχογραφία του Γιάννη απέναντι από το σπίτι του. Μάλιστα είπε ότι ήθελε να κάνει κάτι καλό για τη γειτονιά και δεν χρειάζεται να αρέσει το μπάσκετ σε κάποιον για να ξέρει τον Αντετοκούνμπο.

Ανησυχία για τις θερμοκρασίες

Οι υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν αυτή την περίοδο στο Τόκιο και έχουν στοιχίσει τη ζωή σε δώδεκα άτομα έχουν δημιουργήσει ανησυχία και ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020. Η διοργάνωση είναι προγραμματισμένη για το διάστημα 24 Ιουλίου – 9 Αυγούστου και οι ειδικοί δεν κρύβουν την ανησυχία τους για το γεγονός πως μπορεί να επικρατήσουν και τότε ανάλογες κλιματολογικές συνθήκες. Η Ολυμπιακή Επιτροπή της Ιαπωνίας έχει θέσει το θέμα σε πρώτη προτεραιότητα και μελετά διάφορες λύσεις. Μεταξύ αυτών είναι η αύξηση του αριθμού των ανεμιστήρων ψύξης που πρόκειται να τοποθετηθούν στις εγκαταστάσεις. Επίσης η μετάθεση σε πολύ πρωινές ώρες αγωνισμάτων που περιλαμβάνουν μεγάλη σωματική καταπόνηση για τους αθλητές.

Πού θα πάει ο Κυριάκος;
Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος δεν θέλει να αγωνιστεί στη Β’ Γερμανίας και έχει αποφασίσει να φύγει από το Αμβούργο. Το ερώτημα είναι σε ποια λίγκα θα αγωνιστεί την επόμενη περίοδο. Παίζει η Τουρκία όπως επίσης και η Ρωσία. Ιδωμεν…

Κόντρα και στο ρεύμα του Σάντος

Δεν θα κοντραριστεί μόνο με τη Βασιλεία ο Ραζβάν Λουτσέσκου, αλλά και με το… ρεύμα του Φερνάντο Σάντος.

Γιατί οι νοσταλγοί του Πορτογάλου δεν χάνουν ευκαιρία – όπως μαθαίνω – να υπενθυμίζουν τη δοκιμασμένη λύση του παρελθόντος κάθε φορά που προκύπτουν στραβά αποτελέσματα.

Και όσο κι αν έχει κερδίσει πόντους ο Λουτσέσκου από τη φάση του περσινού Κυπέλλου (σε συνδυασμό και με την πορεία στο πρωτάθλημα, αφού η ομάδα απώλεσε τον τίτλο για εξωαγωνιστικά λάθη) οι απαιτήσεις είναι φέτος πιο αυξημένες. Οπότε σε ενδεχόμενο αποκλεισμό στον β’ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ αντιλαμβάνεται και ο ίδιος ότι θα πέσουν να τον φάνε.

Εχει χτίσει βέβαια σχέση εμπιστοσύνης με την οικογένεια Σαββίδη ο Ρουμάνος, ωστόσο στη δεύτερη σεζόν του στην Τούμπα ψάχνει την εδραίωση. Μία εδραίωση που περνάει και μέσα από την προσπάθεια να κουνήσει η Θεσσαλονίκη το σεντόνι της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης για πρώτη φορά στην ιστορία της. Είναι και αυτό ένα ζητούμενο για το οποίο θα κριθεί ο Λουτσέσκου. Ακόμη όμως κι αν δεν πετύχει το άνευ προηγουμένου, καλείται να το κυνηγήσει μέχρι εσχάτων. Οπότε για αυτόν μοιάζει απαγορευτικός ένας αποκλεισμός από τον 2ο προκριματικό γύρο.