Εγινε ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου με περιουσία άνω των 150 δισ. δολαρίων χάριν της επιτυχίας της Amazon, που είναι η πιο πετυχημένη εταιρεία ηλεκτρονικών πωλήσεων στον πλανήτη. Τώρα ο Τζεφ Μπέζος θέλει να κατακτήσει και το Διάστημα αφού η εταιρεία του Blue Origin εκτόξευσε με επιτυχία μη επανδρωμένο πύραυλο με κάψουλα που έφτασε σε ύψος σχεδόν 120 χιλιομέτρων.

Ο πύραυλος τύπου New Shepard εκτοξεύτηκε από το Δυτικό Τέξας στα πλαίσια δοκιμών για να δοκιμαστεί μεταξύ άλλων ένα σύστημα ασφαλείας που θα σώζει ζωές τουριστών του Διαστήματος εάν παραστεί ανάγκη. Πρόκειται για την ένατη δοκιμή του συστήματος.

Η Blue Origin δεν έχει ανακοινώσει ακόμη πότε θα αρχίσει να πουλά εισιτήρια για το Διάστημα ή πόσο θα κοστίζουν αυτά, αλλά στελέχη της ανέφεραν ότι αυτό θα γίνει σχετικά σύντομα.

Κύριος στόχος του Mr. Amazon είναι να στέλνει ανθρώπους και φορτία σε τροχιά ορμώμενος από το Ακρωτήριο Κανάβεραλ. Για το σχέδιό του αυτό σκοπεύει να χρησιμοποιεί τον ακόμη πιο ισχυρό πύραυλο με την ονομασία New Glenn. Τα ονόματα αυτά προέρχονται από τους πρώτους αστροναύτες του προγράμματος Mercury (Ερμής) της NASA, τον Αλαν Σέπαρντ που ήταν ο πρώτος Αμερικανός που ταξίδεψε στο Διάστημα, και τον Τζον Γκλεν που ήταν ο πρώτος Αμερικανός σε τροχιά.

Οι φιλοδοξίες του Μπέζος φαίνεται ότι δεν σταματούν πουθενά. Ιδρυσε την Amazon το 1994 σε ένα γκαράζ στο Σιάτλ, αφού δούλεψε πρώτα για αρκετά χρόνια –από το 1986 έως το 1994 –στη Γουόλ Στριτ. Η εταιρεία του ξεκίνησε σαν διαδικτυακό βιβλιοπωλείο και στη συνέχεια επεκτάθηκε στις πωλήσεις πάρα πολλών καταναλωτικών προϊόντων με αποτέλεσμα να έχει σήμερα πάνω από 300 εκατ. ενεργούς πελάτες. Το 2000 ίδρυσε την Blue Origin, ενώ το 2013 αγόρασε τη μεγάλη αμερικανική εφημερίδα «The Washington Post».

Η μεγάλη αύξηση στην προσωπική του περιουσία, που του επέτρεψε να περάσει τον ιδρυτή της Microsoft Μπιλ Γκέιτς στη λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, οφείλεται μεταξύ άλλων στη μεγάλη άνοδο των μετοχών της Amazon φέτος που ξεπερνά το 55%, επιτρέποντας στον Μπέζος να αυξήσει την περιουσία του κατά περίπου 45 δισ. δολάρια.

Ο Μπέζος βρίσκεται πλέον στην κορυφή της λίστας με τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου και από το Bloomberg και από το «Forbes». Πρωτομπήκε στη λίστα του «Forbes» με τους 400 πλουσιότερους ανθρώπους στην Αμερική το 1998, με προσωπική περιουσία που τότε υπολογιζόταν σε 1,6 δισ. δολάρια. Τώρα έγινε ο πρώτος άνθρωπος στον πλανήτη με προσωπική περιουσία που ξεπέρασε τα 100 δισ. δολάρια.