Δραστική μείωση από 25% έως και 80% για τις συντάξεις του πρωθυπουργού, των υπουργών, ακόμη και του ίδιου του προέδρου της Βουλής, προτείνει το αιγυπτιακό Κοινοβούλιο, σύμφωνα με νομοσχέδιο που ενέκρινε την Τετάρτη.

Η περικοπή των συντάξεων θα αφορά τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, τους κυβερνήτες των διαφόρων περιφερειών, τους αναπληρωτές τους και άλλα κυβερνητικά στελέχη.

Ο πρόεδρος της Βουλής, Αλι Αμπντελ Ααλ, δήλωσε ότι αυτό το νέο νομοσχέδιο και οι περικοπές στις κυβερνητικές συντάξεις που προτείνει «εξυπηρετούν το συμφέρον του κρατικού προϋπολογισμού».

Παράλληλα, επισήμανε την ανάγκη να αντιμετωπιστεί και το πρόβλημα που ανακύπτει καθώς διάφοροι ανώτατοι κρατικοί υπάλληλοι λαμβάνουν θέσεις σε υπουργικό επίπεδο σε διάφορους τομείς, με αντίστοιχες αποδοχές και μετά τη συνταξιοδότησή τους, επιβαρύνοντας έτσι τον προϋπολογισμό του κράτους.

Το νομοσχέδιο δείχνει τις προσπάθειες της χώρας να περικόψει τα έξοδα του κρατικού προϋπολογισμού, ως ένα από τα μέτρα για την ενίσχυση και αναγκαία αναβάθμιση της αιγυπτιακής οικονομίας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από