Η Airbus ενεργοποιεί τα σχέδια έκτακτης ανάγκης για το Brexit καθώς «καταρρέει» η στρατηγική της βρετανικής κυβέρνησης για την αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ενωση, δήλωσε την Τετάρτη ο επικεφαλής της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής αεροπορικής βιομηχανίας.

Η Airbus, που απασχολεί 15.000 άτομα στη Βρετανία, έχει προχωρήσει σε σειρά από προειδοποιήσεις για τους κινδύνους να βρεθεί η χώρα εκτός της ΕΕ χωρίς μια συμφωνία.

Ο διευθύνων σύμβουλος Τομ Εντερς στην Αεροπορική Εκθεση του Φάρνμπορο δήλωσε ότι η Λευκή Βίβλος που δημοσιοποίησε η βρετανική κυβέρνηση την περασμένη Πέμπτη, παρουσιάζοντας τα σχέδιά της για το εμπόριο μετά το Brexit, είναι θετική αλλά ότι τα γεγονότα έκτοτε άλλαξαν αυτή την άποψη.

«Νομίζω ότι η Λευκή Βίβλος πήγαινε στη σωστή κατεύθυνση» δήλωσε ο Εντερς σε δημοσιογράφους.

«Τώρα, την βλέπουμε να καταρρέει πάλι, άρα είναι ένας ακόμα λόγος για εμάς να λάβουμε πιο σοβαρές αποφάσεις» δήλωσε, αναφερόμενος στην κίνηση της συντηρητικής κυβέρνησης να αποδεχθεί τροποποιήσεις στο σχέδιό της από μια ομάδα σκληροπυρηνικών υποστηρικτών του Brexit στο κόμμα της.

Η Airbus θα ενεργοποιήσει τώρα τα σχέδια έκτακτης ανάγκης για να διασφαλίσει ότι η λειτουργία της μπορεί να συνεχιστεί ανεξάρτητα από το ποια θα είναι η εμπορική σχέση μετά το Brexit, δήλωσε ο Εντερς.

«Ενεργοποιούμε τώρα τα σχέδια έκτακτης ανάγκης, τα οποία σε μεγάλο βαθμό επικεντρώνονται στη δημιουργία κάποιων αποθεμάτων…ούτως ώστε να είμαστε σε θέση για μια σύντομη περίοδο μετά την έξοδο να αποσοβήσουμε τις επιπτώσεις» δήλωσε.