Nέες απεργιακές κινητοποιήσεις εξήγγειλαν για την ερχόμενη εβδομάδα οι εργαζόμενοι στο σιδηρόδρομο, διεκδικώντας την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ) για την εταιρεία Συντήρησης Τροχαίου Σιδηροδρομικού Υλικού (ΕΕΣΣΤΥ), η οποία αναμένεται σύντομα να μεταβιβαστεί στην ιταλική ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Συγκεκριμένα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) προκήρυξε δύο νέες 24ωρες απεργίες, για τις 25 και τις 26 Ιουλίου 2018, για τους εργαζόμενους σε ΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ, οι οποίες ωστόσο, εφόσον πραγματοποιηθούν, αναμένεται να επηρεάσουν και τη λειτουργία (δρομολόγια) της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Υπενθυμίζεται, ότι η ΠΟΣ είχε προκηρύξει πρόσφατα επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας και 24ωρη απεργία για τις 20 Ιουλίου, όμως έπειτα από προσφυγή της διοίκησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στη Δικαιοσύνη, κηρύχθηκαν στο σύνολό τους παράνομες.

- Νέο «Ανακαινίζω»: Σε δύο φάσεις η υλοποίηση του πρόγράμματος – Οι δικαιούχοι, τα ποσά και οι αιτήσεις
- Ποιοι πληρώνονται από 1 έως 5 Ιουνίου – Όλες οι καταβολές από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ
- Ανατροπή στο Κληρονομικό Δίκαιο: Οι 10 μεγάλες αλλαγές που φέρνει ο νέος νόμος για περιουσίες, διαθήκες και ελεύθερες συμβιώσεις







