Νέο βίντεο από τη μεταγωγή στο δικαστήριο της Αδριανούπολης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών έδωσαν οι τουρκικές αρχές. Το βίντεο μετέδωσε η Χουριέτ και δείχνει τους Αγγελο Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη να μεταφέρονται στην κλούβα. Είναι σιδεροδέσμιοι και συνοδεύονται από τουλάχιστον τέσσερις άνδρες της στρατοχωροφυλακής. Τα μέτρα ασφαλείας είναι ιδιαίτερα αυξημένα με τους Τούρκους να θέλουν να δείξουν ότι δίνουν μεγάλη σημασία στην υπόθεση. Αλλωστε και στις πέντε φορές που έγινε το δικαστήριο, οι τουρκικές αρχές ήθελαν για επικοινωνιακούς λόγους να εμφανίζουν τους Ελληνες στρατιωτικούς περίπου σαν… εγκληματίες.
Από την άλλη Μητρετώδης και Κούκλατζης, όπως και τις προηγούμενες φορές δείχνουν ψύχραιμοι, περπατούν σταθερά και ευθυτενείς θέλοντας να δείξουν ότι το ηθικό τους παραμένει υψηλό.

H η τουρκική δικαιοσύνη είπε νέο «όχι» είπε  στο αίτημα για την απελευθέρωση των δύο ελλήνων στρατιωτικών οι οποίοι κρατούνται από τις 3 Μαρτίου στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Σύμφωνα με την αιτιολογία του δικαστηρίου, συνεχίζονται οι έρευνες των δεδομένων που βρέθηκαν στα κινητά των Μητρετώδη και Κούκλατζη.

Είναι η πέμπτη φορά που η ελληνική πλευρά προσφεύγει κατά της κράτησης των Μητρετώδη και Κούκλατζη, ενώ οι δικηγόροι των δύο στρατιωτικών έχουν το δικαίωμα να καταθέσουν νέα αίτηση αποφυλάκισης στα τέλη Αυγούστου.

«Οι πιέσεις προς την Άγκυρα για την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων συνεχίζονται σε πολλαπλά επίπεδα» υποστήριξε σε δηλώσεις του ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώτης Κουβέλης, ο οποίος κατέκρινε το δικαστικό σύστημα της Τουρκίας.