Τα πολλά προβλήματα που έχει ο Παναθηναϊκός έχουν αντίκτυπο στις μεταγραφικές προσπάθειες του Νίκου Νταμπίζα για να φέρει τους παίκτες που ταιριάζουν στα χαρακτηριστικά τα οποία έχει θέσει ο Γιώργος Δώνης. Ακόμα και σε φαινομενικά εύκολες υποθέσεις, που είχαν φτάσει πολύ κοντά στην υλοποίησή τους, όπως του Καμπετσή, οι Πράσινοι αντιμετωπίζουν προβλήματα με αποτέλεσμα να καθυστερούν χαρακτηριστικά.

Τις τελευταίες μέρες η Ντόρτμουντ έβαλε κάποιες απαιτήσεις στο τραπέζι για τον νεαρό επιθετικό. Ζήτησε από τον Παναθηναϊκό χρήματα για… ενοίκιο, προκειμένου να δώσει δανεικό τον Καμπετσή. Και ο Παναθηναϊκός παζαρεύει για ένα ποσό το οποίο υπό κανονικές συνθήκες δεν θα το συζητούσε καν.

Προκαλεί απορίες, φυσικά, πώς από τη στιγμή που ο Γιάννης Αλαφούζος είναι τόσο βέβαιος για την είσοδο του Πιεμπονγκσάντ δεν υπάρχει ούτε από τη μία πλευρά ούτε από την άλλη μια… διευκόλυνση στο έργο του προπονητή και του τεχνικού διευθυντή. Πώς γίνεται από τη στιγμή που σε λίγο καιρό θα μπουν… εκατομμύρια στα ταμεία της ΠΑΕ να μην υπάρχουν 200.000 – 300.000 ευρώ να δοθούν στην Ντόρτμουντ για τον δανεισμό του Καμπετσή.

Αντίθετα με τον Καμπετσή, ο Παναθηναϊκός πλησιάζει στον Ηλία Χατζηθεοδωρίδη της Μπρέντφορντ. Τον νεαρό αριστερό μπακ, στον οποίο έχουν καταλήξει οι Δώνης και Νταμπίζας για εναλλακτική λύση του Ινσούα στο αριστερό άκρο της άμυνας. Οι επαφές συνεχίστηκαν και χθες, με τη συμφωνία να βρίσκεται πλέον προ των πυλών και δεν αποκλείεται ο Χατζηθεοδωρίδης να ενσωματωθεί ακόμα και αύριο στην αποστολή του Παναθηναϊκού στην Ολλανδία.

Οι Πράσινοι έφτασαν χθες στο Τίλμπουργκ, εκεί όπου για τις επόμενες 15 μέρες ο Δώνης θα χτίσει την ομάδα της επόμενης σεζόν, περιμένοντας φυσικά και πιθανά νέα μεταγραφικά αποκτήματα που θα ενσωματωθούν.

Πήρε αναβολή

Οσον αφορά το… δικαστικό μέτωπο, ο Παναθηναϊκός ζήτησε και πήρε αναβολή από την αρμόδια Επιτροπή της ΕΠΟ για τις εκδικάσεις των προσφυγών των Λαουτάρο Ρινάλντι και Γιακούμπα Σιλά και οι υποθέσεις θα εκδικαστούν στις 6 Αυγούστου. Μάλιστα, για την περίπτωση του αργεντινού επιθετικού, ο εκπρόσωπός του υποστήριξε πως γίνεται προσπάθεια να έρθει στην Ελλάδα από τη χώρα του όπου και βρίσκεται αυτή την περίοδο, καθώς το ζήτημα είναι οικονομικό και είναι δύσκολο να διευθετηθεί από απόσταση.

Αυτό, άλλωστε, δήλωσε και η πλευρά του Παναθηναϊκού με τον δικηγόρο της ΠΑΕ να τονίζεται πως γίνεται προσπάθεια να βρεθεί κάποια λύση με τον παίκτη αλλά το θέμα είναι αρκετά σύνθετο.