Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ καταφέρθηκε με οξύτητα εναντίον του Σαντίκ Καν, του δημάρχου του Λονδίνου, σφοδρού επικριτή του, με συνέντευξή του στη βρετανική ταμπλόιντ εφημερίδα The Sun.

«Εχετε έναν δήμαρχο που έχει κάνει φριχτή δουλειά (…) Δείτε την τρομοκρατία που έχετε», δήλωσε ο αμερικανός πρόεδρος.

«Νομίζω ότι έχει κάνει πολύ κακή δουλειά όσον αφορά την τρομοκρατία. Νομίζω ότι έχει κάνει κακή δουλειά όσον αφορά το έγκλημα. Αμα δείτε τι γίνεται στα νοσοκομεία σας στο Λονδίνο θα καταλάβετε τι εννοώ. Με όλα αυτά τα φρικτά πράγματα που γίνονται εκεί, όλο αυτό το έγκλημα που έχει έρθει μέσα» στη χώρα, συνέχισε.

Επέκρινε τις κινητοποιήσεις εναντίον του

Ο Τραμπ κατηγόρησε ακόμη τον Καν ότι δεν φάνηκε «φιλόξενος» απέναντί του, ενώ επέκρινε επίσης τις κινητοποιήσεις που οργανώθηκαν εναντίον του στην πρωτεύουσα της Βρετανίας.

Δεν υπάρχει «κανένας λόγος να πάω στο Λονδίνο. Παλιά αγαπούσα το Λονδίνο ως πόλη (…) Νομίζω ότι ο δήμαρχός σας έχει κάνει φρικτή δουλειά. Οταν σε κάνει να νιώθεις ανεπιθύμητος, γιατί να μείνω εκεί;», διερωτήθηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

«Οταν το λέω αυτό, μιλάω για την κυβέρνηση (σ.σ.: την αυτοδιοίκηση), διότι ο λαός του Ηνωμένου Βασιλείου συμφωνεί μαζί μου», τόνισε.