Οι γυναίκες, καθισμένες πάνω στην άμμο, είναι ντυμένες με φορέματα σε εκρηκτικό κόκκινο, απαλό κίτρινο, λευκό της αθωότητας και τρυφερό μοβ. Μεγάλα λουλούδια συγκρατούν τα μακριά, πλούσια, μαύρα μαλλιά τους. Ο πίνακας του Πολ Γκογκέν με τίτλο «Ταϊτινές γυναίκες στην παραλία» είναι από τους ωραιότερους του μεγάλου ζωγράφου, εκπροσώπου του ρεύματος του μετα-ιμπρεσιονισμού. Το συγκεκριμένο έργο του Γκογκέν, ο οποίος επέλεξε να ζήσει το σημαντικότερο μέρος της ζωής του στη Γαλλική Πολυνησία, αποτελεί ένα από τα αγαπημένα της Μελάνια Τραμπ. Ισως επειδή «ταξιδεύει» τη συνήθως μελαγχολική Πρώτη Κυρία μακριά από τις βαριές, κλειστές πόρτες του Λευκού Οίκου. Το κίτρινο είναι το χρώμα που κυριαρχεί σε πολλούς από τους πίνακες του σημαντικού εικαστικού. Η σύζυγος του Ντόναλντ Τραμπ επέλεξε λοιπόν ένα πραγματικά εξαιρετικό βραδινό φόρεμα για το δείπνο το οποίο παρέθεσε στο Blenheim Palace η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερίζα Μέι. Το μακρύ φόρεμα από μουσελίνα, με πολλές «πτυχές», που θύμιζαν αυτές των αρχαιοελληνικών χιτώνων, σε απαλό κίτρινο, έφερε την υπογραφή του γαλλικού brand J. Mendel. Το φόρεμα δεν είναι «κομμάτι» Υψηλής Ραπτικής. Ανήκει στη ready-to-wear σειρά και η τιμή του ανέρχεται στα 6.990 δολάρια.

J. Mendel και Μαίρη Κατράντζου

Η κυρία Τραμπ κατέβηκε τις σκάλες του Winfield House, κατοικία του αμερικανού πρεσβευτή στη Βρετανία, για να επιβιβαστεί, μαζί φυσικά με τον πρόεδρο των ΗΠΑ (ντυμένο με tuxedo), στο ελικόπτερο το οποίο τους μετέφερε στο κοντινό Blenheim Palace. Η Μελάνια έκλεψε και πάλι την παράσταση (είχε προηγηθεί η Σύνοδος του ΝΑΤΟ, με όλους τους ηγέτες να έχουν «κολλήσει» τα βλέμματα επάνω της) στην πρώτη επίσημη επίσκεψη του προεδρικού ζεύγους των ΗΠΑ στην Αγγλία. Η κίτρινη τουαλέτα J. Mendel είναι από τα εντυπωσιακότερα ρούχα που έχει φορέσει ποτέ. Ενός οίκου που δημιουργήθηκε το 1870 στην Αγία Πετρούπολη. Ο τσάρος Αλεξάντερ ζήτησε τότε από τον Ζοζέφ Μεντέλ να φτιάξει γι’ αυτόν μια κάπα από γούνα. Ετσι άρχισε η πορεία στην κορυφή, που τελικά οδήγησε στο Παρίσι και στις θριαμβευτικές κριτικές σε όλα τα μεγάλα περιοδικά μόδας του πλανήτη. Η Μελάνια προμηθεύεται τα φορέματα του οίκου από το Bergdorf Goodman και το Neiman Marcus. Μην ξεχνάμε ότι η First Lady επιλέγει συχνά – πυκνά δημιουργίες της διεθνούς φήμης ελληνίδας σχεδιάστριας Mary Katrantzou, ακολουθώντας το παράδειγμα της Κέιτ Μπλάνσετ, της Ριάνα, της Μπιγιονσέ. Η Νάνσι Ρίγκαν, χρόνια πριν, ντυνόταν αποκλειστικά με ρούχα του ελληνοαμερικανού σχεδιαστή Τζέιμς Γκαλάνος.

Η Γιάννα στο Georges με την τσάντα του ονείρου

Το private member’s club Georges στη Mount Street της βρετανικής πρωτεύουσας συγκεντρώνει πολιτικούς, μεγαλοεπιχειρηματίες από ολόκληρο τον κόσμο και πολλά μέλη της ελληνικής παροικίας. Ειλικρινά δεν γνωρίζω αν η κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου έχει επιλέξει ποτέ ρούχα του brand J. Mendel, όπως η Μελάνια (μάλλον δείχνει μεγαλύτερη προτίμηση στους οίκους Givenchy και Chanel), η εμφάνισή της όμως λίγα μόλις μεσημέρια πριν στο Georges μαγνήτισε τα βλέμματα. Η κυρία Αγγελοπούλου, η οποία συνοδευόταν από την όμορφη κόρη της Καρολίνα, φορούσε σύνολο στις αποχρώσεις του λευκού και του χρυσού. Εκείνο όμως που έκανε μεγάλη εντύπωση ήταν η τσάντα που κρατούσε. Μια εξαιρετική Hermès Himalayan Birkin. Πρόκειται για μία από τις πλέον συλλεκτικές τσάντες χειρός στον κόσμο. Κατασκευασμένη από κροκόδειλο Ασίας και crocodile skin, που βρίσκεται μόνο στα Ιμαλάια. Είναι ένα μικρό έργο τέχνης, με απαγορευτική όμως τιμή για τους κοινούς θνητούς.

Από τη Νέα Υόρκη στις Σπέτσες και την Αθήνα

Φίλοι που βρίσκονται στις Σπέτσες μού τηλεφώνησαν για να με πληροφορήσουν ότι ηλικιωμένος, παλιός, πρώην κραταιός εφοπλιστής, ο οποίος πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στη Νέα Υόρκη, απολάμβανε το φαγητό του στον κλασικό «Σιώρα». Ο πλοιοκτήτης, χρόνια πολλά πριν, συγκέντρωνε τον θαυμασμό, ακόμα και αυτών των αντιπάλων του, για τον πολύ μεγάλο αριθμό πλοίων του. Αργότερα ξεκίνησαν τα προβλήματα, που τον έφεραν στο επίκεντρο δημοσιευμάτων του αμερικανικού Τύπου. Το ζεύγος Σπύρου και Αντωνίας Μυλωνά «πέταξε» επίσης από το Big Apple στην Αθήνα, με αφορμή τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Ο κ. Μυλωνάς, ο οποίος κατοικεί μόνιμα στις ΗΠΑ, δραστηριοποιείται στον χώρο των πετρελαίων και του shipping. Ο κύριος και η κυρία Μυλωνά διαθέτουν ένα πολύ όμορφο διαμέρισμα στη Fifth Avenue και ένα άλλο σπίτι στο Connecticut. Στην Ελλάδα έχουν αγοράσει στο Σούνιο το σπίτι που κάποτε ιδιοκτήτριά του ήταν η Μάρη Βεργωτή, της παλιάς οικογένειας πλοιοκτητών. Συνάντησα τον Σπύρο και την Αντωνία Μυλωνά στον κήπο του «L’ Abreuvoir» να απολαμβάνουν το βραδινό φαγητό τους. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος φαίνεται ότι προτιμάει τον δροσερό κήπο του γαλλικού εστιατορίου το μεσημέρι.