Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Τζέρεμι Χαντ δήλωσε την Πέμπτη ότι αναμένει μια έντονη συζήτηση στο κοινοβούλιο αναφορικά με την πολιτική για το Brexit που σύντομα αναμένεται να παρουσιάσει η κυβέρνηση, αλλά ότι αυτή αποτελεί τη βάση για να προχωρήσουν οι συνομιλίες στις Βρυξέλλες.

«Θα έχετε πολύ, πολύ έντονες συζητήσεις σε μια κατάσταση σαν αυτή. Είναι μια από τις μεγαλύτερες αποφάσεις που έχουμε λάβει ως χώρα στην πολιτική μας ζωή, άρα πρόκειται να υπάρξει μια πολύ έντονη συζήτηση αλλά η πρωθυπουργός έχει βρει έναν τρόπο να προχωρήσουμε», δήλωσε ο Χαντ σε δημοσιογράφους στη σύνοδο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Ο Βρετανός υπουργός για το Brexit δήλωσε την Πέμπτη πως ελπίζει ότι η πολιτική για την αποχώρηση από την ΕΕ που αναμένεται να παρουσιάσει άμεσα η κυβέρνηση θα καθησυχάσει αυτούς στην Ενωση που δεν έχουν ακόμη σαφή εικόνα για το πώς θα λειτουργήσει.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι θα παρουσιάσει την Πέπμπτη έναν οδικό χάρτη για το Brexit, μετά τη συμφωνία με υπουργούς της την προηγούμενη εβδομάδα στη στρατηγική για το διαζύγιο με την ΕΕ, που οδήγησε στην παραίτηση δύο βασικών μελών του υπουργικού συμβουλίου. Ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ για το Brexit Μισέλ Μπαρνιέ δήλωσε ότι οι προτάσεις χρειάζεται να αξιολογηθούν προκειμένου να καθοριστεί εάν μπορεί να λειτουργήσουν και εάν είναι ρεαλιστικές.

«Αυτό που έχουμε στη Λευκή Βίβλο είναι λεπτομερείς προτάσεις, τις οποίες ο Μισέλ Μπαρνιέ δεν έχει δει ακόμη, αλλά ελπίζω ότι θα καθησυχάσει όλους αυτούς που ανησυχούν για αυτό», δήλωσε ο Ντόμινικ Ράαμπ στο ραδιόφωνο του BBC.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από