«Η δυνατότητα ψήφου για τους Έλληνες εκλογείς του εξωτερικού δεν είναι δυνατόν να παραπέμπεται σε επιτροπές με στόχο της κυβέρνησης να παραπεμφθεί στις καλένδες. Η κυβέρνηση οφείλει σήμερα κιόλας να την θεσμοθετήσει», υπογραμμίζει το Κίνημα Αλλαγής στην οποία προσθέτει ότι οφείλεται έμπρακτα να εκφρασθεί ο σεβασμός στους Έλληνες του εξωτερικού και να κατοχυρωθεί η δυνατότητα συμμετοχής στις εκλογές, εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων (και κυρίως νέων ανθρώπων).

«Φυσικά, δεν μπορεί ξαφνικά να κόπτονται οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για την ψήφο του Απόδημου και μάλιστα να δεσμεύονται χρονικά δια στόματος του Υπουργού Εσωτερικών κ. Σκουρλέτη», τονίζει το κόμμα.

Η παραπομπή του ζητήματος σε επιτροπή που θα αποφασίσει σε 5 μήνες, σύμφωνα με το Κίνημα Αλλαγής, γίνεται γιατί στην κυβέρνηση θέλουν να πείσουν τη ΝΔ να ψηφίσει το νομοσχέδιο για την κατάτμηση των εκλογικών περιφερειών Β’ Αθήνας και Υπολοίπου Αττικής.

«Αυτή η τακτική της κυβέρνησης να δεσμεύεται για ένα θέμα και μετά να το ξεχνά είναι γνωστή στους εντός και εκτός συνόρων Έλληνες. Ειδικά οι εκτός επικρατείας διαμένοντες Έλληνες δεν ξεχνούν ότι μόλις 2 μήνες πριν, στις 14.05.2018, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωνε ότι “δεν είναι της παρούσης η ψήφος των Αποδήμων” και πως αν θα συζητηθεί θα αφορά μόνο τη γενιά του brain drain» επισημαίνει το Κίνημα Αλλαγής.

Επίσης θεωρεί ανάξιες σχολιασμού τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το θέμα, ειδικά, όπως αναφέρει, όταν κάποια στελέχη του υπόσχονταν ότι μέχρι στην περιφέρεια του Αποδήμου θα εκλέγονται μέχρι και 12 βουλευτές.