Συναυλίες, αθλητικές δραστηριότητες, εξορμήσεις στη φύση και άλλες πολιτιστικές δράσεις περιμένουν τους επισκέπτες του Φεστιβάλ Κούλας που ανοίγει την Πέμπτη τις πύλες του στην παλιά πλαζ της Κούλας στην Μεγάλη Πρέσπα και θα διαρκέσει τρεις ημέρες.

Το Φεστιβάλ ξεκινά με έναν δίωρο περίπατο-ξενάγηση στο παραλίμνιο δάσος, μια εύκολη διαδρομή, ιδανική για μια πρώτη γνωριμία με την Πρέσπα και τις ομορφιές του εθνικού πάρκου. Στην συνέχεια οι επισκέπτες θα έρθουν ένα βήμα πιο κοντά στον ουρανό με το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο μέσω του οποίου θα απολαύσουν ένα συναρπαστικό ταξίδι στο αχανές διάστημα, ενώ παράλληλα με τις προβολές θα γίνεται και παρατήρηση με τηλεσκόπιο του ήλιου την ημέρα και του έναστρου ουρανού τη νύχτα.

Το σημερινό πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με την θεατρική παράσταση «Πάμε Πάλι» του Rick Abbot από τον πολιτιστικό σύλλογο της Καστοριάς «Σπασμένο Ρόδι». Αύριο η ημέρα θα ξεκινήσει με σεμινάριο ανοίγματος φύλλου για βλάχικη πίτα από ντόπιους εθελοντές, θα ακολουθήσει διαγωνισμός στίβου και κυνήγι θησαυρού για τα παιδιά ενώ λίγο πριν δύσει ο ήλιος, όποιος ενδιαφέρεται να διευρύνει τις γνώσεις του γύρω από την φωτογραφία με κινητό τηλέφωνο, μπορεί να συμμετάσχει στο σχετικό σεμινάριο που θα πραγματοποιήσει ο φωτογράφος και καθηγητής φωτογραφίας Τρύφωνας Κίτσος.

Η ημέρα θα κλείσει με μουσική από τρία συγκροτήματα. Το φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί το βράδυ του Σαββάτου με συναυλία από τον Γιάννη Βαρδή και τον Γιώργο Λιανό ενώ καθημερινά κατά τις μεσημεριανές ώρες στον χώρο θα διεξάγεται τουρνουά beach βόλεϊ.

Την Παρασκευή και το Σάββατο στις έξι το απόγευμα πούλμαν από την Φλώρινα και την Καστοριά θα μεταφέρουν δωρεάν μετ’ επιστροφής επισκέπτες στο Φεστιβάλ ενώ στον χώρο θα υπάρχει και η δυνατότητα δωρεάν κάμπινγκ για όσους θέλουν να ζήσουν την διοργάνωση από κοντά και τις τρεις ημέρες.

Η τιμή του ημερήσιου εισιτηρίου είναι 5 ευρώ και του τριήμερου 12 ευρώ.