Για πρώτη φορά μετά το 1922 εξελέγη Μητροπολίτης Αγκύρας. Πρόκειται για τον μέχρι πρότινος μητροπολίτη Ελβετίας Ιερεμία. Όπως ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο, από την ψηφοφορία των μελών της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, για την Μητρόπολη Αγκύρας, κατόπιν προβολής τριών υποψηφίων, «εξελέγη παμψηφεί ο μέχρι σήμερα Μητροπολίτης Ελβετίας Ιερεμίας».

Η εκλογή πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 10 Ιουλίου στην Ιερά Μονή της Αγίας Τριάδος Χάλκης, όπου στεγάζεται και η Ιερά Θεολογική Σχολή, στο πλαίσιο των τακτικών συνεδριών της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου για τον μήνα Ιούλιο, υπό την προεδρία του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου.

Επιπλέον, η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου προχώρησε επίσης στις εκλογές νέων μητροπολιτών Ανέων (Μ.Ασία) και Ελβετίας. Για τη Μητρόπολη Ανέων, από το τριπρόσωπο που προτάθηκε, εξελέγη παμψηφεί ο μέχρι σήμερα Επίσκοπος Λαμψάκου Μακάριος.

Ακολούθως, τα μέλη της Αγίας και Ιεράς Συνόδου προχώρησαν στην πλήρωση της Ιεράς Μητροπόλεως Ελβετίας. Κατόπιν προβολής τριών υποψηφίων, εξελέγη παμψηφεί ο Πρωτοσύγκελλός της, Αρχιμ. Μάξιμος Πόθος.