Η «Φανέλα με το 9» κυκλοφόρησε σε βιβλίο το 1986 από τον Μένη Κουμανταρέα και ο Παντελής Βούλγαρης τη μετέφερε στις κινηματογραφικές αίθουσες τρία χρόνια αργότερα. Σχεδόν 30 χρόνια μετά, η –πράσινη –φανέλα με το 9 περιμένει καρτερικά τον κάτοχό της προκειμένου να λύσει πολλά από τα προβλήματα του Παναθηναϊκού. Προβλήματα που εμφανίστηκαν πέρυσι στον μέγιστο βαθμό!

Ο Γιώργος Δώνης σε κάθε ομάδα του είχε ένα «εννιάρι» που αποτελούσε σήμα κατατεθέν. Είτε σε κάποια ομάδα σαν τον Ατρόμητο (Μήτρογλου), είτε σε ομάδα πρωταθλητισμού, όπως ο ΠΑΟΚ (Αθανασιάδης), οι σέντερ φορ του Δώνη είχαν τα ίδια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά: το εύκολο γκολ, την ευχέρεια να παίζουν και εκτός «κουτιού», το παιχνίδι με μία επαφή.

Το ίδιο θα προσπαθήσει να βρει και για τον Παναθηναϊκό. Εναν ψηλό αλλά όχι «βαρύ» φορ, που θα σηκώσει το βάρος της επίθεσης, παίζοντας στις περισσότερες των περιπτώσεων ως μοναδικό «εννιάρι», αφού όποιο σύστημα κι αν επιλέξει ο Δώνης θα έχει πάντα έναν στην κορυφή.

Εναλλακτική λύση

Μέχρι να επιλέξουν τον βασικό του φορ, ωστόσο (κίνηση που μπορεί να πάρει αρκετό χρόνο), Δώνης και Νταμπίζας κοιτάζουν πώς θα γεμίσουν το ρόστερ της ομάδας με παίκτες που αγωνίζονται μεν στη γραμμή κρούσης, αλλά θα αποτελέσουν πιθανότατα εναλλακτικές λύσεις. Σε αυτό το πλαίσιο οι Πράσινοι φουλάρουν για την απόκτηση του Αργύρη Καμπετσή, του 19χρονου επιθετικού της Ντόρτμουντ, προκειμένου να τον ντύσουν στα χρώματα της ομάδας.

Σήμερα ο Νίκος Νταμπίζας θα έχει το καθοριστικό ραντεβού με τον ατζέντη του Καμπετσή, ώστε να θέσουν επί τάπητος όλα τα δεδομένα και να φανεί αν μπορεί να προχωρήσει το deal. Ενα ραντεβού που έρχεται λίγες μέρες μετά τις πρώτες τηλεφωνικές επαφές των ανθρώπων του Παναθηναϊκού με την πλευρά του παίκτη, όπου φάνηκε η καλή διάθεση απ’ όλες τις πλευρές για συνεργασία. Το ερώτημα είναι με ποιο καθεστώς θα προχωρήσει η μεταγραφή. Η Ντόρτμουντ αυτή τη στιγμή συζητά μόνο για δανεισμό και μάλιστα για μονοετή και αυτό είναι που αναμένεται να ξεκαθαριστεί σήμερα, μιας και ο Παναθηναϊκός θα ήθελε τον παίκτη για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Το θέμα του Καμπετσή δεν έχει σχέση με εκείνα των Ρεγκάγκου και Σιφναίου, μιας και ο Παναθηναϊκός θα αποκτήσει έναν από τους δύο (είναι και οι δύο ελεύθεροι), ανεξάρτητα από την κατάληξη στην περίπτωση του 19χρονου φορ της Ντόρτμουντ.

Athens Alive, Τσίπρας και Παϊρότζ

Την Παρασκευή στη Γενική Συνέλευση εγκρίθηκε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ, την οποία αναμένεται να καλύψει ο Γιάννης Αλαφούζος, όπως έκανε γνωστό με δήλωσή του και επιβεβαιώθηκε και εντός ΓΣ. Μια κίνηση που δείχνει βεβαιότητα από πλευράς Αλαφούζου για το deal με τον Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ, σε μια περίοδο που το Athens Alive επανήλθε για τα καλά στην επικαιρότητα. Και στην κυβερνητική ατζέντα.

Ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τους εκπροσώπους της κοινοπραξίας και με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο την Παρασκευή, σε μια συνάντηση που δεν έβγαλε πολλές ειδήσεις, αλλά έφερε αισιοδοξία όσον αφορά την υλοποίηση του έργου. Πόσο αφορά ή πόσο θα επηρεάσει όλο αυτό τον Παναθηναϊκό;

Αμεσα δεν πρόκειται να γίνει τίποτα, αφού έτσι κι αλλιώς το Athens Alive θα χρειαστεί τουλάχιστον έναν χρόνο για να αρχίσει να υλοποιείται το πρότζεκτ. Και ίσως να λέμε και λίγο. Ωστόσο, όταν αυτό θα συμβεί, ίσως να προκύψει συνεργασία με τον τότε ιδιοκτήτη του Παναθηναϊκού σχετικά με το γηπεδικό. Από πλευράς Μαρκ Αλεξάντερ (εκπρόσωπος της Redstone) ειπώθηκε ότι υπάρχει διάθεση συνεργασίας, όμως επαναλαμβάνουμε πως κάτι τέτοιο είναι εξαιρετικά πρώιμο και οι λόγοι είναι προφανείς: τούτη την ώρα δεν υπάρχει ούτε Παϊρότζ, ούτε κάτι χειροπιαστό όσον αφορά το Athens Alive. Αρα οποιοδήποτε… εμπόριο ελπίδας καλό θα είναι να αποφεύγεται για έναν σύλλογο που έχει ταλαιπωρηθεί πολύ, δεν ξέρει τι του ξημερώνει αύριο και δεν μπορεί να στηρίζεται σε πράγματα που ίσως γίνουν σε 1-2 χρόνια από σήμερα.