Την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τον βραβευμένο με Νόμπελ Φυσικής George Smoot θα έχει το ελληνικό κοινό σήμερα το απόγευμα, κατά τη διάρκεια διάλεξής του με θέμα «Βαρυτικά Κύματα, Συγχώνευση Μαύρων Τρυπών και Συγχώνευση Αστέρων Νετρονίων» στο Ίδρυμα Ευγενίδου.

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στις επτά το απόγευμα στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου και θα έχει ελεύθερη είσοδο. Απαραίτητα είναι τα δελτία εισόδου, η διανομή των οποίων θα πραγματοποιείται από τις 18:30 από την Γραμματεία εισόδου του Ιδρύματος Ευγενίδου και έως εξαντλήσεως των διαθεσίμων θέσεων. Συνολικά θα διατεθούν 280 δελτία εισόδου ενώ κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί να προμηθευτεί έως δύο δελτία εισόδου.

Η επίσκεψη του Smoot ο οποίος έλαβε το Βραβείο Νόμπελ το 2006, γίνεται στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Διδάσκοντας το Σύμπαν», που συνδιοργανώνουν το Paris Centre for Cosmological Physics, το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, η Ελληνική Εταιρεία Σχετικότητας, Βαρύτητας και Κοσμολογίας και το Ίδρυμα Ευγενίδου, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.