Το 1966 η Ρεάλ Μαδρίτης κατέκτησε το Κύπελλο Πρωταθλητριών. Το ίδιο και το 2018. Πρωταθλήτρια Αγγλίας πριν από 52 χρόνια αναδείχθηκε η Μάντσεστερ Σίτι και η Τσέλσι τερμάτισε πέμπτη. Το ίδιο συνέβη ξανά εφέτος. Το 1966 η Μπέρνλι πήρε εισιτήριο για τους ευρωπαϊκούς αγώνες. Ναι, σωστά καταλάβατε. Και τώρα συνέβη το ίδιο. Τέλος, το 1966 η Αγγλία κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο. Εφέτος; Κάτι τέτοιες συμπτώσεις βλέπουν οι Αγγλοι και τραγουδούν «It’ s coming home»!

Συγχωροχάρτι

Σάλο προκάλεσε η αφιέρωση του κροάτη αμυντικού Βίντα στην Ουκρανία, μετά την πρόκριση της ομάδας του στους ημιτελικούς. Ολοι υπέθεσαν πως θα προέκυπτε τιμωρία. Ωστόσο η FIFA, όπως έκανε και με τους Ελβετούς Σακίρι και Τσάκα που σχημάτισαν τον αλβανικό αετό, σφύριξε αδιάφορα και τιμώρησε τον Κροάτη με αυστηρή επίπληξη. Κατά τα λοιπά, η παγκόσμια ομοσπονδία δεν θέλει να εμπλέκεται το ποδόσφαιρο στην πολιτική.

Πικρό αντίο

Κλήθηκε που λέτε ο Νεϊμάρ να σχολιάσει τον αποκλεισμό της Βραζιλίας από το Βέλγιο. «Είναι η πιο θλιβερή στιγμή της καριέρας μου» είπε και έδειξε τα συναισθήματά του. Δεν θα έπρεπε να εκπλήσσει η δήλωση του αστέρα της Εθνικής Βραζιλίας. Αλλωστε, στη βαριά ήττα (7-1) από τη Γερμανία στο Μπέλο Οριζόντε ήταν τραυματίας και άρα απών! Πάντως, για μια ακόμη φορά ο διάσημος άσος έδειξε να εκβιάζει το πέναλτι, αλλά είναι πλέον… σεσημασμένος και ο ρέφερι Μάζιτς δεν τσίμπησε…

Τέλος ο Ιέρο

Ηταν αθλητικός διευθυντής της Ομοσπονδίας και ανέλαβε την τεχνική ηγεσία μετά το διαζύγιο με τον Λοπετέγκι. Αλλά ο Φερνάντο Ιέρο δεν θα συνεχίσει στον πάγκο της Εθνικής Ισπανίας. Ούτε ως αθλητικός διευθυντής. Γιατί όπως ειπώθηκε αρμοδίως, δεν ήθελε πλέον ο ίδιος.

Στον αστερισμό

του Ρονάλντο

Μπορεί η Βραζιλία, η Γερμανία και η Πορτογαλία να έχουν αποκλειστεί από τη συνέχεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αλλά συνεχίζω να παρακολουθώ στην τηλεόραση τους Νεϊμάρ, Κριστιάνο Ρονάλντο, Τόμας Μίλερ και Αντουάν Γκριεζμάν στις μουντιαλικές μεταδόσεις. Εν ώρα… διαφημίσεων όμως. Ο Βραζιλιάνος προμοτάρει κλιματιστικό και ξυραφάκια, ενώ παίρνουν επίσης… κόντρα τα γένια τους τόσο ο Γερμανός όσο και ο Αντουάν Γκριεζμάν, ο μοναδικός της τετράδας που προκρίθηκε στα ημιτελικά.

Ο Ρονάλντο από την άλλη συνεχίζει να… λούζεται σε κάθε ημίχρονο διαφημίζοντας γνωστό σαμπουάν! Διάβασα, όμως, ότι χαλαρώνει στην Πύλο της Μεσσηνίας αυτές τις μέρες, μετά τον αποκλεισμό του από το Μουντιάλ. Θα περίμενε κάποιος να βρεθεί στο Τορίνο, αφού τον ορέγεται η Γιουβέντους και μάλιστα λέγεται ότι αφενός η πιτσιρικαρία στην ιταλική πόλη προμηθεύεται ήδη φανέλες με το όνομά του και αφετέρου ενδέχεται να ανακοινωθεί – παρουσιαστεί αύριο.
Σπιρούνια

Αλλη μια σημαία υπεστάλη από το κάστρο του Αλαμο, μόνο που ο Τόνι Πάρκερ δεν έμεινε καρφωμένος στον ιστό των Σπερς, όπως ο Τιμ Ντάνκαν, αλλά ύστερα από 17 χρόνια πήρε τα μπογαλάκια του και τράβηξε για άλλες πολιτείες, αφήνοντας τον Μανού Τζινόμπιλι να φυλάει τις Θερμοπύλες ως ο τελευταίος των Μοϊκανών της χρυσής τριανδρίας…

Ο λόγος; Δεν ήθελε να γίνει προπονητής πριν από την ώρα του!

Ο 36χρονος γάλλος πόιντ γκαρντ και τετράκις πρωταθλητής του ΝΒΑ μετακόμισε από το Σαν Αντόνιο στη Σάρλοτ για να συνεχίσει την καριέρα του στους Χόρνετς, που, όπως είπε, «έδειξαν ότι με ήθελαν περισσότερο». Η απροσδόκητη αποχώρησή του από τους Σπερς έχει να κάνει με το γεγονός ότι του πρότειναν μονοετές συμβόλαιο και έναν απροσδιόριστο ρόλο, με αποτέλεσμα ο Πάρκερ να σχολιάσει ότι «δεν ήθελα να μοιάζω με προπονητή προτού φτάσει η ώρα να γίνω κανονικός προπονητής».