Δεν πέρασαν παρά ελάχιστες ώρες από την αποκάλυψη των «Νέων» για την προκλητική επιστολή της Αγκυρας με την οποία ζητά επισήμως την ανταλλαγή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με τους 8 Τούρκους αξιωματικούς, οΥΠΕΞΜεβλούτ Τσαβούσογλου έκανε νέες δηλώσεις για το θέμα, αυτή τη φορά στο πρακτορείο Anadolu.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας είπε ότι Τσίπρας και Κοτζιάς υποσχέθηκαν στην Άγκυρα ότι θα έστελναν πίσω στην Τουρκία τους αξιωματικούς, οι οποίοι προσγείωσαν ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη, ώρες μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα κατά του Ταγίπ Ερντογάν, τον Ιούλιο του 2016.

«Η απόφαση για το άσυλο είναι πραγματικά περίεργη, διότι η ελληνική κυβέρνηση αρχικά ήθελε να μας τους δώσει… Αργότερα δέχθηκε πιέσεις από τη Δύση» δήλωσε από πλευράς του ο υπουργός Εξωτερικών σχολιάζοντας την τρίτη κατά σειρά χορήγηση πολιτικού ασύλου σε τούρκο αξιωματικό από τη Δευτεροβάθμια Επιτροπή.

«Ο κ. Τσίπρας και ο κ. Κοτζιάς είχαν υποσχεθεί να παραδώσουν τους οκτώ, ο Νίκος Κοτζιάς το είχε πει προσωπικά σε εμένα, αλλά η ελληνική δικαιοσύνη, που λένε ότι είναι ανεξάρτητη, δέχεται πιέσεις από τη Δύση για τους πραξικοπηματίες» τόνισε χαρακτηριστικά, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΙ.