Ένταση δημιουργήθηκε έξω από το υπουργείο Οικονομικών το πρωί της Παρασκευής, μεταξύ συνδικαλιστών της ΠΟΕΔΗΝ οι οποίοι επιχείρησαν να μπουν μέσα στο κτίριο και δυνάμεων των ΜΑΤ.

Συγκεκριμένα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) πραγματοποιεί μία ακόμα συγκέντρωση διαμαρτυρίας συνδικαλιστικών στελεχών και εργαζομένων έξω από το υπουργείο Οικονομικών, στο Σύνταγμα, ενώ η ένταση ξεκίνησε όταν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία ζήτησαν να συναντήσουν τον υπουργό Ευκλείδη Τσακαλώτο. 

Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία αναφέρει, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι «στις 29 Ιουνίου, ο υπουργός Οικονομικών ακύρωσε προγραμματισμένη συνάντηση με αντιπροσώπους της ΑΔΕΔΥ, της ΠΟΕΔΗΝ και άλλων Ομοσπονδιών του Δημοσίου». Στην συνάντηση η ΠΟΕΔΗΝ «θα έθετε μείζονα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι Δημόσιες Υπηρεσίες Υγείας, Πρόνοιας και ΕΚΑΒ» σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Όπως τονίζει η Ομοσπονδία, «οι συγκεντρώσεις της στο υπουργείο Οικονομικών θα πυκνώσουν. Ο υπουργός Οικονομικών δεν μπορεί να κρύβεται από τους εκλεγμένους εκπροσώπους δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων στα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, την Πρόνοια, το ΕΚΑΒ».