H Mercedes-Benz, η BMW, ο όμιλος VW και άλλες ευρωπαϊκές φίρμες έχουν ήδη στη γκάμα τους ηλεκτρικά μοντέλα, ενώ έως το 2020 αναμένεται η παρέα της ηλεκτροκίνησης να εμπλουτιστεί και με άλλες ιδιαίτερα αξιοπρόσεκτες προτάσεις από εταιρίες όπως είναι η Honda, DS, Hyundai, Ford και Seat. Το Honda Jazz αναμένεται να κυκλοφορήσει και σε ηλεκτρική εκδοχή το 2020. Πιθανόν, να καλύπτει μετά από μια πλήρη φόρτιση των μπαταριών του αυτονομία έως και 300 χιλιόμετρα.

Πάντως, η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι το 2019 ή το αργότερο έως τις αρχές του 2020, θα έχει έτοιμο το πρώτο ηλεκτρικό της μοντέλο μαζικής παραγωγής, το Urban EV Concept, το οποίο θα κυκλοφορήσει στην ευρωπαϊκή αγορά. Η Ford θα έχει το 2020 έτοιμο προς πώληση το πρώτο της ηλεκτρικό crossover. Προς το παρόν ονομάζεται Mach και θα πωλείται παγκοσμίως από το 2020. Θα είναι προσθιοκίνητο, θα πατάει στο πάτωμα του νέου Focus και η αυτονομία του θα ξεπερνά τα 450 χιλιόμετρα. Σε ρυθμούς ηλεκτροκίνησης θα κινηθεί και η DS όπου θα παρουσιάσει το ερχόμενο φθινόπωρο την ηλεκτρική εκδοχή του DS3 Crossback.

O ηλεκτροκινητήρας θα είναι ισχύος 114 ίππων, με μια μπαταρία χωρητικότητας έως 50 kWh που θα του χαρίζει αυτονομία 450 χλμ. Σημαντική θα είναι η παρουσία του νέου Hyundai Kona Electric, το οποίο παρουσιάστηκε τον περασμένο Μάρτιο στη Γενεύη, και αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά το καλοκαίρι που διανύουμε. Ο ηλεκτροκινητήρας θα αποδίδει 135 ίππους, και η αυτονομία του θα αγγίζει τα 300 χιλιόμετρα.

Επίσης, θα υπάρχει και μια πιο ισχυρή έκδοση με 204 ίππους, όπου στη συγκεκριμένη περίπτωση η αυτονομία του εκτοξεύεται στα 470 χιλιόμετρα. Η Mini ετοιμάζει και δεύτερο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο την ώρα που ετοιμάζεται το πρώτο αμιγώς να κυκλοφορήσει στην αγορά το 2019. Θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της βρετανικής εταιρίας στην Οξφόρδη της Αγγλίας και η αυτονομία του αγγίζει τα 300 χιλιόμετρα.

Με ηλεκτρικό μοντέλο αναμένεται να εμπλουτιστεί η γκάμα της Seat από το 2020. Θα είναι ένα 100% ηλεκτρικό όχημα , κατασκευασμένο στην πλατφόρμα MEB του Ομίλου Volkswagen, με αυτονομία 500 χιλιομέτρων.

Έως τα τέλη του 2020 θα έχουμε δει την έκδοση παραγωγής του νέου ηλεκτρικού μοντέλου της BMW, που φέρει το όνομα iNext. Η αυτονομία που θα εξασφαλίζει με μία πλήρη φόρτιση των μπαταριών του θα υπερβαίνει τα 500 χλμ.