Πολιτικό άσυλο και στον τρίτο από τους 8 Τούρκους αξιωματικούς που εισήλθαν στη χώρα μας μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στη γείτονα αποφάσισε να χορηγήσει η δευτεροβάθμια επιτροπή ασύλου.

Ομόφωνα τα μέλη της …σφράγισαν με την απόφασή τους το «εισιτήριο» για τον αξιωματικό Ούγκουρ Ουτσάν. Υπενθυμίζεται πως και οι 8 αξιωματικοί έχουν απελευθερωθεί από το αστυνομικό τμήμα του Ολυμπιακού χωριού τον περασμένο Μάιο και μεταφέρθηκαν σε ειδικό χώρο, ο οποίος για την ασφάλειά τους παραμένει μυστικός και φρουρείται.

Πρακτικά η χορήγηση πολιτικού ασύλου σημαίνει πως και ο τρίτος αξιωματικός παίρνει το πολυπόθητο για τους ίδιους άσυλο. Τις προηγούμενες φορές το δημόσιο είχε προσφύγει κατά των αποφάσεων των αρμοδίων επιτροπών.

Ωστόσο μετά την εκδίκαση της υπόθεσης από το ΣτΕ που είχε «πιλοτικό» χαρακτήρα και εν αναμονή της καθαρογραφής της απόφασης με την οποία ουσιαστικά δικαιώθηκαν οι 8 , η όλη διαδικασία έχει πλέον τυπικό χαρακτήρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες τις επόμενες ημέρες η επιτροπή ασύλου θα αποφανθεί και για τους υπόλοιπους 5 αξιωματικούς και όπως εκτιμάται οι αποφάσεις θα ακολουθήσουν την ίδια τροχιά για τους αιτούντες άσυλο.