Εντός 48 ωρών θα εξετάζονται οι αιτήσεις ασύλου των προσφύγων, οι οποίοι θα φιλοξενούνται στα κλειστά κέντρα που σχεδιάζει η γερμανική κυβέρνηση, δηλώνει η καγκελάριος, Άγγελα Μέρκελ, σε συνέντευξή της στο πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD.

Αυτό ορίζει το Σύνταγμα, τονίζει η κ. Μέρκελ στη συνέντευξη, η οποία θα προβληθεί το βράδυ της Τετάρτης. Με «ένα ξεκάθαρο όχι», απαντά η Μέρκελ στο ερώτημα αν από «αγκελάριος των προσφύγων» θα εξελιχθεί σε «Καγκελάριο της απομόνωσης».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, η Καγκελάριος εξηγεί ωστόσο ότι οποίος ζητά την προστασία και το άσυλό μας δεν μπορεί να επιλέγει και τη χώρα. «Το πραγματικό πρόβλημα είναι η προστασία των εξωτερικών συνόρων», επανέλαβε, τονίζοντας ότι πρέπει να γίνει διαχωρισμός μεταξύ φύλαξης των συνόρων και απομόνωσης και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να συζητήσουμε με τις τρίχες χώρες.

Σε ό,τι αφορά τη συνεργασία της με τα υπόλοιπα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού, η Καγκελάριος παραδέχτηκε ότι δεν μπορεί να υποσχεθεί πως δεν θα υπάρξουν και σε αλλά θέματα στο μέλλον αντιθέσεις, καθώς πρέπει να συντονιστούν τρία κόμματα, αλλά διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα κάνει καλά τη δουλειά της, «όχι μόνο τώρα, αλλά και στο μέλλον».