Το Συμβούλιο Ασφαλείας (ΣΑ) των Ηνωμένων Εθνών θα συνεδριάσει εκτάκτως την Πέμπτη το πρωί με θέμα την κατάσταση στη νοτιοδυτική Συρία, όπου μαίνεται εκστρατεία του συριακού στρατού με την στήριξη της Ρωσίας ενάντια στους σύρους αντάρτες, έχοντας προκαλέσει τον εκτοπισμό περίπου 300.000 ανθρώπων, ανέφεραν διπλωματικές πηγές.
Τη σύγκληση ζήτησαν η Σουηδία, που προεδρεύει του ΣΑ για τον Ιούλιο, και το Κουβέιτ, τόνισε η σουηδική διπλωματική αντιπροσωπεία.
Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, μεταξύ 270.000 και 330.000 Σύρων έχουν τραπεί σε φυγή από τις 19 Ιουνίου από τους βομβαρδισμούς που μαίνονται.
- Χανταϊός: Το ολλανδικό ζευγάρι είχε ταξιδέψει σε Χιλή, Ουρουγουάη, Αργεντινή πριν επιβιβαστεί το κρουαζιερόπλοιο
- Διαβάστε στα «ΝΕΑ» της Πέμπτης: Το παρασκήνιο των τελευταίων ωρών – Λύση μέσω Πεκίνου στον Περσικό Κόλπο
- Μπάγερν Μονάχου – Παρί Σεν Ζερμέν: Τα highlights από τον μεγάλο ημιτελικό που έδωσε την πρόκριση στους Παριζιάνους






