Πονάει ο Εντινσον Καβάνι και μαζί του πονάει μια ολόκληρη χώρα! Στην Ουρουγουάη, όλοι προσεύχονται ο μεγάλος σταρ της Σελέστε να μπορέσει να δώσει το «παρών» στον προημιτελικό της Παρασκευής με τη Γαλλία.

Ο σκόρερ και των δύο τερμάτων της Ουρουγουάης στον νοκάουτ αγώνα με την Πορτογαλία δεν προπονήθηκε ούτε χθες, εξαιτίας μιας θλάσης που αποκόμισε στη γάμπα από εκείνο το παιχνίδι και παραμένει εξαιρετικά αμφίβολος.

«Συμπεριλαμβάνω και τον εαυτό μου μέσα στα 3.000.000 Ουρουγουανών που περιμένουν να ακούσουν ευχάριστα νέα από τον Εντι. Ξέρω ότι είναι πολύπλοκο, γιατί δεν είναι ένας εύκολος τραυματισμός και υπάρχουν μόλις λίγες ημέρες για να αναρρώσει, όμως ξέρω επίσης ότι η επιθυμία και η αφοσίωσή του μαζί με τη συμπεριφορά του ως χαρακτήρα είναι τόσο δυνατά που μπορεί να τον δούμε δίπλα μας, αν και είναι εξαιρετικά δύσκολο» τόνισε ο συμπαίκτης του Λουίς Σουάρες, που μαζί συνθέτουν ένα εξαιρετικό δίδυμο, από τα καλύτερα στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

«Η Ουρουγουάη είναι ένα εξαιρετικό σύνολο πάντως και μπορεί να καλύψει κάθε απώλεια, ακόμα και ενός τεράστιου παίκτη όπως ο Καβάνι. Ευχόμαστε να τον έχουμε μαζί μας, αλλά αν δεν τα καταφέρει, να είναι σίγουρος πως θα τα δώσουμε όλα για να καλύψουμε το κενό του» κατέληξε ο ουρουγουανός στράικερ.

Πάντως για τον Καβάνι μίλησε με κολακευτικά λόγια και ένας άλλος επιθετικός, όχι συμπαίκτης του, αλλά αντίπαλος! «Αν τελικά δεν παίξει θα είναι τεράστια απώλεια για την Ουρουγουάη και μεγάλο πλεονέκτημα για μας. Για μένα προσωπικά είναι ο κορυφαίος επιθετικός στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Μπορεί να πάρει 10.000 πρωτοβουλίες μέσα στο παιχνίδι, παίζει για την ομάδα και ανά πάσα στιγμή μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα» τόνισε για τον Καβάνι ο επιθετικός της Γαλλίας (και της Ατλέτικο Μαδρίτης) Αντουάν Γκριεζμάν, που δεν έχασε το χιούμορ του όταν ρωτήθηκε γενικότερα για την Ουρουγουάη.

«Είναι… βαρετή σαν την Ατλέτικο! Σε περιμένει και σε «κοιμίζει», θέλει μεγάλη προσοχή».